Търговията със земеделска земя – вече и през дигитална платформа

Всеки, който иска да купи обработваеми терени в цялата страна, може да го направи от сайта на „Агрион“

Търговията със земеделска земя – вече и през дигитална платформа

Извънредната ситуация, свързана с COVID-19, дава отражение и върху пазара на земеделски земи, но в позитивен план. Появяват се все повече технологични решения, насочени към дигитализирането на пазара.

 

„Агрион“ отваря първия електронен магазин за земя в Интернет

 

Пример за това е „Агрион“, който демонстрира за пореден път лидерското си място в областта на поземления пазар, стартирайки дигитална платформа за управление на земеделски земи, чрез сайта си www.agrion.bg.

 

Дружеството предлага за продажба качествени земеделски земи, а голяма част от стъпките по закупуването им могат да се правят от вкъщи. 

 

„Пазарът на имоти по цял свят винаги е бил относително консервативен. Ситуацията днес ни дава възможност да ускорим дигитализацията и да концентрираме усилия върху по-бързо въвеждане на технологични решения. Част от тях е възможността нашите клиенти да купуват земи онлайн, директно през сайта www.agrion.bg”, казват от дружеството.

 

Тази, които имат желание да изберат качествена земя от сайта на „Агрион“, могат да разгледат имотите в секцията www.agrion.bg/buy/

 

Следващата стъпка е да се свържат с експертите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, чрез националния номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на „Агрион“ са на разположение за обстойна консултация за сделката.

 

Всички усилия на компанията са насочени към намаляване на риска за здравето – както за клиентите на компанията, така и за търговския персонал.

 

Имотите, които се предлагат на сайта на „Агрион“, са на територията на цялата страна, като най-голям интерес предизвикват тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София. 

 

За терените край морето и в планините наддават и частни инвеститори, извън земеделския сектор. Сред особено апетитните парцели изпъкват тези с площ над 20 дка, подходящи за различни земеделски култури.

 

 

„Най-важното, което трябва да кажем на нашите партньори и клиенти, е, че „Агрион“ продължава да работи усилено за тях. За още по-голямо улеснение вече им предлагаме и възможността да купят земя почти изцяло по дигитален път. С всяка изминала година клиентите ни стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че услугите на „Агрион“ са честни и прозрачни. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече хора, които се интересуват от земеделие, избират „Агрион“ за свой партньор“, споделят от дружеството. 

 

Оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за увеличаване и окрупняване на имотите си. 

 

Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, категорични са агроекспертите. Комасацията увеличава производителността и намалява разходите. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е предпоставка за увеличаване на добивите и за развиване на селско стопанство с висока добавена стойност. 

 

Окрупняването на терени помага и за формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище, категорични са експертите в бранша.

 

Именно това е водещият мотив на тези фермери и собственици на земя, които търсят „Агрион“ за замени. При такъв тип сделки се заменят парцели от интерес и на двете страни, а фактът че компанията притежава земя в цялата страна, я прави предпочитан партньор за това.

 

Не липсва интерес и от други инвеститори, които имат сериозни доходи и искат да ги вкарат в печеливши активи.

 

Голяма част от тях са българи, живеещи зад граница, или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства. Ниските лихви по банковите депозити стимулират хората да търсят по-високодоходни инструменти, каквито са инвестициите в земеделска земя. Придобитата земя обикновено се отдава под наем или аренда, което при правилно планиране може да докара доходност, далеч над лихвите в банките.


 

Информация за „Агрион Финанс“ може да намерите на www.agrion.bg, 0800 111 66 или във всеки офис на дружеството в цялата страна.