Tecnoma представи новата самоходна пръскачка Laser 4200

Tecnoma представи новата самоходна пръскачка Laser 4200

Френския производител на самоходни пръскачки Tecnoma, представи официално своя най-нов модел - Tecnoma Laser 4200.

 

Пред Трактор.БГ, г-н Ерик Дозер, експорт мениджър в Текнома, показа новостите и предимствата при този модел.

 

„Тази пръскачка е оборудвана с 32 метрови пръскащи щанги. Новост сега е, че движението на пръскачката и работата на щангите са контролирани прецизно от новата GPS система Track Leader, разработка за Tecnoma от Muller Elektroniks.

 

Българските фермери ще се запознаят с този нов модел пръскачка , чрез нашия представител за България, фирма Римекс и аз очаквам силен интерес" заяви още г-н Дозер.

 

„ Тази машина е оборудвана с 6 цилиндров дизелов двигател Deutz с мощност 200 к.с. Задвижването разбира се е 4х4 и вече е оборудвано с нова система против боксуване. В производството на пръскачката са използвани висококачесвени електронни компоненти от Bosh.

 

Много голямо предимство при този модел е въздушното окачване, което осигурява максимална стабилност при неравни терени.

 

Зоната за пълнене на машината с химикали е изключително лесна за употреба. Използвате се два клапана за напълване на резервоара и за пръскане. Клиренса при тази машина е 1.05 метра, но предлагаме и модел с клиренс от 1,60 метра.

 

Кабината при новата Tecnoma Laser е изключително просторна и с отлична видимост, без да има какво да пречи визуално на оператора във всички посоки. Оборудвана е с въздушни седалки и 1 главен компютър, от който се управляват всички главни функции на машината.


В задната част на пръскачката се намира помпата, която е поставена тук, с цел да се намали шума в кабината. Тук се намира и филтъра, който е много лесно достъпен за сервизиране. Както казах тази пръскачка е с 32 метра щанго, но ни също така ще предложим за пазара и модел с 42 метрови пръскащи крила.

 

© 2011 - текст, снимки и видео : tractor.bg