Техника Buhler-Versatile и Ростселмаш показа Агро Скай на АГРА 2013

Техника Buhler-Versatile и Ростселмаш показа Агро Скай на АГРА 2013

Една от най-новите фирми за селскостопанска техника на българския пазар Агро Скай АД представи на АГРА 2013 земеделска техника с брандовете Buhler-Versatile и Ростселмаш.

Щандът, разположен на площ от 700 кв.м, привлече вниманието на министъра в оставка Мирослав Найденов, който в деня на откриването лично пожела успех на ръководството на фирмата.

Агро Скай е създадена през 2012 г. и представлява  канадския производител на високотехнологична техника  Buhler-Versatile – трактори в мощностния диапазон от 200 до 600 к.с. и комбайни, съобщи за Трактор.БГ търговският директор Георги Ташков.

Другата марка, която фирмата представлява е вече познатата на българския пазар е руската Ростселмаш. Посетителите но панаира имаха възможност да се запознаят отблизо и в детайли с комбайните Акрос 560 и Вектор 420.

Тракторите Versatile са малко познати на българския пазар. Една от причините е чисто географска, тъй като те се произвеждат в Канада. Versatile е първият производител, който прави трактори с 4-колесно задвижване и в течение на годините разработва технология за машини от високия мощностен диапазон за обработка с инвентари с работна ширина до 20 м. Versatile са високопроизводителни и надеждни машини, които могат да работят седмици наред без да спират. Именно на Versatile принадлежи световният рекорд по дисковане – 4170 дка, дисковани за 24 часа, обясни още Георги Ташков. В рамките на АГРА компанията показа трактори с мощност от 305 до 575 конски сили.

Агро Скай показа за пръв път в  България роторния комбайн Versatile RT 490 с революционна технология при вършачната система. Това е иновативната ARS система с въртяща се контра, която спечели награда за иновация на изложението SIMA в Париж. Различното тук от познатите роторни комбайни е , че контрата се върти в посока срещуположна на въртенето на ротора със скорост 8 об/мин. и по този начин елиминира „мъртвата зона” на типичните роторни системи. Благодарение на ARS системата контрата пропокрива 360 градуса от ротора. Това допринася много за огромната производителност на машината, обясни Георги Ташков. Революционният роторен комбайн с 9-метров хедър, мощност 490 конски сили беше най-големият експонат на изложението в Пловдив.

Търговският директор на Агро Скай АД Георги Ташков каза, че фирмата ще предложи преференциални цени за своите клиенти, както и полеви демонстрации на земеделската техника по време на жътвената кампания.

Фирма Агро Скай е част от голяма холдингова структура, добре позната повече от 20 години на Българския пазар, което гарантира комплексно обслужване от добре подготвени търговски представители и сервизни специалисти в София, Враца, Плевен ,Русе, Добрич, Силистра, Ямбол, а скоро и в Стара Загора.

Гледайте видео репортаж по темата:


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!