Тitan Machinery Bulgaria заведе свои клиенти в завода на Vaderstad в Швеция

Тitan Machinery Bulgaria заведе свои клиенти в завода на Vaderstad в Швеция

 

Екипът на Тitan Machinery Bulgaria и фермери от цялата страна посетиха завода на компанията в Швеция. Повод за посещението беше традиционния Nybble day, който Vaderstad организира всяка година. Фермерите проследиха всеки един процес от проектирането до транспортирането на машините.

 

По време на Nybble day, фермерите присъстваха на полеви демонстрации и тестове, провеждащи се в каменна кариера, където по този начин Vaderstad изпитват здравината и издръждливостта на машините. За фермерите бяха организирани и различни интересни игри в специализиран център на Vaderstad.

 

След посещението във Vaderstad, групата посети и Стокхолм, където се разходи с лодка, направи туристическа обиколка с гид и опита традиционни шведски ястия, които потопиха всички в местната амосфера и колорит на Швеция.

 

Nils Аhlstrand - Регионален мениджър на Vaderstad за Източна Европа, заяви че компанията организира Nybble посещение всяка година, като главната цел е да се покажат машини с демонстрациите на полето, производствения процес в завод и да дадешанс на клиентите да посетят Швеция., като само тази година , до момента от Vaderstad са имали вече около 3000 посетители от 30 страни. Той допълни, че работата на компанията с официалният дистрибутор за България на машините с марката Vaderstad , Тайтън Машинъри е повече от успешна. Две силни марки като Vaderstad и Case IH,  в комбинация със силният екип на Тайтън Машинъри е успех, който ще има сериозен растеж и за в бъдеще, категоричен бе г-н Nils Аhlstrand.

 

Диляна Иванова - Изпълнителен Директор на Тitan Machinery Bulgaria от своя страна коментира, че това е едно успешно и приятно пътуване с клиенти и партньори, които ни се довериха и споделиха с нас тези няколко дни! Успяхме да почувстваме атмосферата на красивата и величествена Швеция. Всички отново и отново се убедихме в качествата на машините, прецизното производство и ефективността при използването им, допълни г-жа Иванова.

 

Интересни факти за завода на Vaderstad

 

Около 70 % от производството в завода е автоматизирано, което прави производствения процес един от най-високо технологичните в Европейския съюз. Три са местата, където се заваряват детайлите със едни от най - големите заваръчни роботи в Европа. Последната направена инвестиция в завода е на стойност 2,5 млн. евро, за внедряването в производствения процес на роботът Hagbard, който заема площ от около 1200 кв. м. и прави изключително здрави и прецизни заварки.

 

Във фабриката работят 130 сертифицирани заварчици, които са преминали специален курс на обучение, за да работят във Vaderstad. Изрязването на детайлите се извършва от 3D лазерен робот, който работи много прецизно, като човешкият фактор е максимално изолиран за повишаване на производителността и намаляване на грешките.

 

Боядисването става също роботизирано, като всеки детайл се боядисва индивидуално, като преминава през 4 зони на предварителна подготовка, боядисване и изпичане. Боята, която се използва е полиуретанова и има висока химическа, механична и UV устойчивост.

 

В момента се строи допълнителен цех на площ от 4500 кв.м., като по този начин, компанията ще се увеличи няколко пъти производителността на фабриката и ще има възможност да се справя с нарастващите поръчки всяка година.

 

 

Машините с които се запознаха фермерите от близо по време на посещението:

 

 

Rapid 400C

Механична сеялка за слети култури от серията Rapid. Работна ширина 4 м. Оборудвана с торовнасяне, два реда дискове с подравняваща дъска тип Crossboard heavy и притъпкващи колела зад гумите на трактора.

Механичните сеялки Rapid се предлагат в работни ширини от 3 и 4 м, като всяка машина може да бъде оборудвана според изискванията на клиента и типа обработка, която иска да извършва. Обемът на бункера е 4000 л. а натискът на диск - 150 кг.

 

Rapid A 600C/ S

Пневматична сеялка от серията Rapid. Работна ширина 6 м. Оборудвана с торовнасяне, два реда дискове и подравняваща дъска тип Crossboard heavy. Пневматичните сеялки Rapid се предлагат в работни ширини от 4, 6 и 8 м. Моделите с ширина 6 и 8 м оборудвани с торовнасяне се наричат Jumbo модел, заради огромния си бункер от 6 000 л. Също така се предлагат модели Jumbo само за семена в ширините от 6 и 8 м.

 

Tempo TPF 8

Сеялка за окопни култури от серията Tempo. Оборудвана с 8 реда изсяващи апарати, с обем от 70 л. всеки, (електрически задвижвани), торовнасяне с обем 1700 л., кутии за микрогранули с обем 17 л. всяка и чистачи за всеки ред.

Тази сеялка беше представена на изложението в Хановер. Предлага се в размери от 6 и 8 реда. Заради високото налягане с което работи, и късият път на семето до земята, сеитбата е изключително точна дори и при скорост 20 км/ч.

 

Carrier 650

Дисков култиватор от серията Carrier с работна ширина от 6,5 м. Оборудван със новата опция Crosscutter (сечка),  два реда дискове и тежък стоманен валяк отзад. Заради леко конусовидната форма на дисковете и малкият им диаметър, машината върши изключително добра работа при обработка на стърнища, за нарязване на растителните остатъци, също така и за заравняване на големите бразди след оран. Благодарение на новото приспособление Crosscutter (сечка) и 6те остри ножа на всяка една от секциите, се извършва по - добро нарязване и миксиране на разстителните остатъци в почвата. Машината се предлага в ширини от 3 до 12,5 м. Възможност за гумен вместо стоманен валяк.

 

Carrier X 525

Нов модел навесен дисков култиватор Carrier X с работна ширина от 5,25 м. Два реда дискове със зона зад лявата гума на трактора, където са разположени Х образно. Благодарение на това нововъведение машината работи по - стабилно като се избягват страничните сили, който влияят върху праволинейната и работа в полето. Предлага се в работни ширини от 4,25, 5,25 и 6,25 м.  Възможност за избор на три типа валяци.

 

Cultus 420

Мощен стърнищен култиватор с работен захват от 4,20 м. Оборудван с 19 бр работни органи с ширина 50 мм и разстояние помежду им - 20 см. Машината може да работи на дълбочина до 30 см, като извършва много добро миксиране на почвата, благодарение на Mix-In шината. Предлага се в ширини от 3 до 6,20 м.

 

Top Down 400

Най - универсалната машина на пазара от серията Top Down с работен захват 4 м.  Със своите 4 зони на работа, двата реда дискове отпред нарязват растителните остатъци и ги разпределят равномерно, работните органи след това работят до 25 см дълбочина, като миксират почвата, дисковите подравнители заравняват повърхонстта, и тежкият валяк отзад притъпква и уплътнява, като запазва влагата. Предлага се в работни ширини от 3 до 9 м и с голям избор от работни органи.

 

NZ Aggressive 800

Предсеитбен култиватор от серията NZ с работна ширина от 8 м. Оборудван с предна и задна подравняваща дъска, тази машина е перфектна за извършване на пролетни обработки. Работните органи са разположени на 7,5 см един от друг. Има възможност да се избира вида на органа, също така и да се добави т.нар. „пачи крак", който се използва за подрязване на корените на плевели и растителни отпадъци. Култиваторът се предлага в ширини от 4 до 10 м.

 

Rexius 1230

Rexius е запечатващ ролер с големи способности. Работна ширина от 12,3 м. Може да се използва за утъпкване и запечатване както самостоятелно, така и като последващ елемент на култиваторите NZA и Swift. Предлага се в захвати от 5 до 12,3 м.

 

Rexius Twin 450

Rexius Twin е машина от тежка категория с тегло от 1500 кг на линеен метър. Rexius Twin разбива браздите направени от плуга така както никоя друга машина не може да се справи. Машина е с работна ширина от 3.3 м, като се предлагат ширини до 10,3 м.

 

Swift 560

Swift е нов и ефикасен стърнищен култиватор с висока производителност и ниски изисквания към мощността. Работен захват от 5,6 м. Работната дълбочина на тази машина е до 15 см. Swift може да работи върху всички видове почви, както в стърнище така и върху тревни площи. конструкцията на този култиватор може да се справи с големи количества растителни остатъци. Предлага се в ширини от 4,4 до 8,7 м.