Товарачите JCB вече са с нови двигатели и подобрена хидравлична система

Товарачите JCB вече са с нови двигатели и подобрена хидравлична система
JCB - номер едно в света производител на телескопични товарачи – представи набор от нови разработки при гамата телескопични товарачи за 2016 година.
 
Те включват иновативния двигател, отговарящ на изискванията на Tier 4 Final (етап IV) и нови функции за водещия в индустрията за универсални товарачи пакет Smart Hydraulics. Поставят се нови стандарти за икономия на гориво и производителност в процеса на товарене и обработка.
 
Първите JCB телескопични товарачи за европейските пазари с новия двигател JCB EcoMAX T4 Final са товарачите 531-70 и 536-60; 536-70 във версия със стандартен или нисък профил; 541-70 и високовдигащия 535-95; както и високопроизводителните 550-80 и 560-80.

 
Новият двигател на JCB EcoMAX T4 Final използва компактна, високо ефективна система SCR за намаляване на азотния окис, за да отговори на строгите стандарти Евро IV / Tier 4 Final за разрешените емисии и надгражда успеха на високоефективния двигател EcoMAX T4i (Етап IIIB), използван в хиляди машини на JCB.
 
Основните предимства са:
 
* Намалява се разхода на гориво;
* Двигателят е монтиран по начин, който не влияе негативно върху видимостта или размера на машината;
* Еднокомпонентна SCR система, вградена под капака на двигателя;
* Ефективно горене, което означава, че няма нужда от скъп филтър за твърди частици.
 
Управляващият директор на JCB Земеделие, Ричард Фокс-Марс, заяви: "Решението Tier 4 Final при товарачите JCB е невероятна иновация, която запазва видимостта, маневреността и производителността. Допълнителните подобрения при хидравликата също увеличават производителността и комфорта. Клиентите в цяла Северна Америка вече са запознати с ползите от тези машини, които бяха въведени там по-рано през тази година. В допълнение, имаме  значителен брой от тези товарачи, които се тестват за издръжливост и се търси мнението на клиенти от цяла Европа. Повечето от тях не намират разлика, освен периодичното доливане на DEF (AdBlue)“.

 
Двигателят EcoMAX Tier 4 Final има същите характеристики за мощност и въртящ момент, като своите предшественици T4i с изходяща мощност от 109 к.с., 125 к.с. и 145 к.с. (81kW, 93kW и 108kW) и нива на въртящ момент, които гарантират нарастваща производителност.
 
Системата SCR е вградена на мястото на заглушителя на ауспуха, вече под капака на двигателя, като замества външно монтирания заглушител на ауспуха при предишното поколение товарачи. За разлика от решенията, които карат други производители да увеличат междуосието на машините или да уголемят капака на двигателя, при JCB решението е по-опростено и гарантира, че JCB товарачите запазват отлична видимост във всички посоки и лекота на използване. 
 
Smart Technology от JCB
 
Всички телескопични товарачи Loadall Tier 4 Final разполагат с пакета Smart Technology на JCB, който осигурява значителни предимства в производителността и икономия на гориво – това показват данните от клиентите, събрани от JCB LiveLink система от над 4 200 товарачи. 
 
Данните показват, че в течение на 25 милиона машинни часа, товарачите от модела JCB 526-56 (с 2,6 тона товароподемност на височина 5,6 м) до модела JCB 560-80 (6 тона на 7,9 метра) консумират средно само по 5,97 литра/час за широка гама от селскостопански приложения.
 
Ползите от уникалната регенеративна хидравлична система JCB, която позволява по-бърза работа на стрелата при по-ниски обороти на двигателя, са най-очевидни в процеса на товарене, когато стрелата се сваля бързо и е готова да поеме следващата кофа със зърно или щипка с оборски тор. Сравнение между машини със и без системата показват, че тя може да подобри времето на цикъла с около 20% или да намали разхода на горивото с 15%, за да се манипулира същото количество товари.

Ричард Фокс-Марс заяви: "Тези забележителни подобрения ще позволят на фермерите да повишат производителността и да намалят разходите, което ще им помогне да се справят с настоящия финансов натиск върху селскостопанските предприятия. Пакетът Smart Hydraulics е типичен пример за нашата философия за подобряване на продукта, предназначена да осигурява оптимална ефективност за всяко стопанско приложение."
 
Нова опция спомагателна хидравлика с голям дебит осигурява до 140 литра/мин. дебит при налягане 190 бара - идеална за приспособления за бали, четки за почистване и други подобни приспособления, изискващи по-голям дебит и хидравлична мощност.
 
Това подобрение се допълва от други, въведени със Smart Hydraulics, а именно: демпферирането на хода на стрелата в крайните положения и автоматичното активиране на окачването на стрелата. Допълнително подобрение се осигурява от новата версия на Smooth Ride Suspension (SRS, система за пневматично окачване на стрeлата), която се активира автоматично при режим “auto” и движеща се машина.
 
С избиране на позиция „авто“, SRS се изключва при ниска скорост - за прецизно поставяне на палет или сандък с картофи, например - и автоматично повторно се включва, когато машината е със скорост над 4 км/ч. Така се избягва необходимостта да се спуска стрелата при неподвижна машина и операторът може да избира между позициите „изключен“, „включен“ и новия режим „авто“.
 
Системата за управление на кофата вече елиминира нуждата операторът да прави повторни движения с джойстика и да разтърсва кофата или щипката за освобождаване на лепкави материали, за изсипване на зърното от кофата с по-голяма прецизност или постепенното изсипване на зелена маса или царевицата от вилицата при силажиране. 


Силата на разтърсването се регулира чрез пропорционално движение на джойстика за управление.
 
В кабината вече е изведен бутон за освобождаване на налягането от допълнителна хидравлична услуга за по-голямо удобство при смяна на прикачените приспособления, а за повече светлина около машината се предлага пакет от мощни LED светлини. Друга нова опция е задна светлина за теглича, както и нови видове тегличи Rockinger.
 
Допълнителна информация за новостите в гамата JCB Agriculture ще намерите при Оптиком, www.jcb-agri.bg.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!