Товарачите Weidemann предизвикаха интереса на посетителите на Рожен (СНИМКИ)

Товарачите Weidemann предизвикаха интереса на посетителите на Рожен (СНИМКИ)
Стотици хиляди посетители на националния събор се спряха на щанда на Агритоп. Най-голям интерес, както обикновено предизвикваха немските товарачи Weidemann. Животновъди и земеделци не пропуснаха да се запознаят с изложените модели 4512, 1140 и 5080Т, които са подходящи за всякакъв вид ферми и селскостопанска работа.
 

 
Изложеният Weidemann 5080Т е представител на по-мощната серия от продуктовата гама. Подходящ е за работа в по-големи стопанства и се справя с лекота с големи квадратни и кръгли бали, зърно и насипни материали. Машината има висока продуктивност при работа в биогаз инсталации. Моделът, който беше представен на събора, е модификация с телескопично рамо – модел 5080T. Високата оперативност и функционалност са гарантирани и от високата мощност на двигателя от 117 к.с., в комбинация с голямо собствено тегло и височина на повдигане до 5.0 м. Машината е оборудвана с нов двигател, който отговаря на изискванията Tier4. 

 
Именно заради голямата си мощ, товарачът бе предпочетен за помощник в състезанието по теглене на товари от най-големите коне - тежковози в България.
 
Животновъдите успяха да видят и част от богатата продуктова гама на фирмата: поилки, хранилки, фиксатори за овце и кози, доилни апарати, храни, консумативи и др. 

 
За първи път в историята на събора, освен фолклорната част, се проведе и изложение на селскостопански животни – овце, кози, говеда, както и каракачански кучета. Съборът, имайки за цел да съхрани и популяризира народното творчество и традициите в животновъдството, беше посетен от около 350 000 души.