Трактор.БГ в журито на Машина на годината. Победител стана комбайнът IDEAL на AGCO

Трактор.БГ в журито на Машина на годината. Победител стана комбайнът IDEAL на AGCO
Големият победител на престижния приз „Машина на годината“ 2018 се оказа разработката на американския гигант AGCO комбайнът IDEAL. Трактор.БГ, част от групата АгриГейт Медия ООД, е в журито на наградите и е сред официалните международни партньори на събитието. 
 
Наградите бяха връчени на официална церемония по време на най-голямото изложение за селскостопанска техника „Агритехника 2017“ в германския град Хановер. 
 
Идентичните спецификации на брандовете на AGCO Fendt и Massey Ferguson, представящи IDEAL, получиха наградата на публиката, в която сили мериха 48 машини, а над 50 000 души дадоха гласа си. 
 
 
Уникалният комбайн е с най-големия бункер от всички, предлагани на Стария континент. Машината разтоварва зърното с най-високата скорост в Европа и има най-голямата площ на вършитба.
 
Победител в категорията tractor XXL стана Fendt 900 Vario MT
 
 
В high horsepower tractor, категорията, където се състезават най-мощните машини, лидер стана Claas Axion 900
 
Valtra T Series стана победител в раздела за upper class tractor. 
 
В категорията за среден клас трактори наградата получиха Case IH Maxxum Multicontroller ActiveDrive 8New Holland T6 Dynamic Command и Steyr Professional S-Control 8
 
John Deere 5R стана първенец в категорията compact tractor. 
 
 
При фуражокомбайните имаше един претендент -  Krone BiG X 680/780/880 with LiftCab. Той отнесе и приза. 
 
За приза в категорията за комбайни за редови култури битката беше по-оспорвана. Там най-впечатляващ според  международното жури е картофокомбайнът Grimme Ventor 4150
 
 
При косачките най-много гласове на международното жури събра Vicon Extra 7100T GeoMow.
 
Kuhn FBP 3135 Intelliwrap взе наградата в категорията за балиращи машини и сламопреси, а Väderstad Carrier CrossCutter Disc получи най-висок вот в категорията за почвообработващи машини. 
 
 
Като най-добра машина в категорията на сеялките журито определи Lemken Azurit DeltaRow. Първенец в категорията за растителна защита стана Amazone UX 01 with SwingStop Pro and ContourControl. 
 
Като най-добър сред товарачите и машините за превоз беше отличен Claas Scorpion
 
 
Наградата „Машина на годината“ е учредена през 1997 г. и се връчва веднъж на всеки две години по време на изложението Агритехника в Хановер. От 2015 г. едно от награждаванията се провежда и на изложението SIMA във френската столица Париж.