Трактор Case JXU 115 вече е назара с редица подобрения при двигателя и трансмисията

Трактор Case JXU 115 вече е назара с редица подобрения при двигателя и трансмисията

През януари 2010 г. нов модел трактор със 113 конски бе добавен в JXU серията на Case, предназначен за клиенти работещи с машини изискващи ВОМ (силоотводен вал) и за тези, които го ползват интензивно за транспортна работа. Това е тракторът JXU 115.

Новият модел притежава същата структура, размери и колесно оборудване като сегашния JXU 105, спецификациите на JXU 115 са подобрени в сравнение с останалите модели от JXU серията с цел да се задоволят изискванията на клиента.

Ще бъде възможно да се оборудва с кабина, задвижване на 4-те колела и 20х20 Powershuttle трансмисия,  както и ВОМ със 3 скорости  540/750/1000 об./мин. с опция за наземна скорост. 

JXU 115 използва същия 4,5 литров двигател, като останалите модели  JXU, но с прибавена допълнителна мощност благодарение на различната конфигурация на горивната помпа. Всичките 113 конски сили са достъпни в диапазона от 2000 до 2300 оборота в минута за да осигури оптимална работа на ВОМ-а и достатъчно мощност по време на транспортна работа. Максималният въртящ момент е 445 Nm, а оптималната консумация на гориво е 229 г/KWч

В сравнение с JXU 105, JXU 115 притежава допълнителни качества и преимущества за клиента. Експлоатационният живот на ВОМ-а е удължен, благодарение на допълнителен диск на съединителя, който увеличава и производителността. 10% по-голямо е допустимото тегло. Повишената спирачна ефективност на JXU 115 дава възможност за по-голямо максимално допустимо тегло, което е увеличено с до 7400 кг. (в сравнение със сегашните JXU 95 и  JXU 105 където то  е 6800 кг.)

Новата 20Х20 POWERSHUTTLE трансмисия ще даде възможност на потребителите изискващи пълзящи предавки да се възползват и от системата Powershutlle, както и охлаждане маслото на съединителя намиращ се в маслена вана.

Новата трансмисия е продукт на развитието на сегашната 12х12 Powershuttle трансмисия, като са добавени и пълзящи предавки. 8-те пълзящи предавки с ниско предавателно число ще бъдат идентични, като тези в сегашната 20х12 механична скоростна кутия със „сух” съединител.

Клиентите имат възможност да поръчат фабрично инсталирано радио Deluxe, което ще дава възможност на оператора да пуска музика от I-pod, MP3 player или от USB flash памет свързани към USB порт-а. Радиото поддържа също и Bluetooth безжична връзка за разговори.

Официален вносител на Case IH  за България е Римекс 1 - Холдинг АД