Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Tрактор Case Puma CVX спира безопасно благодарение на иновативен ABS

Tрактор Case Puma CVX спира безопасно благодарение на иновативен ABS

снимка: www.tractor.bg

Максималната скорост от 60 км/час става все по-често използвана по време на транспортни дейности с трактор. Това води до многобройни предимства за потребителя, както и 20% по-висока ефективност в сравнение с обичайните транспортни скорости от 50 км/час.

Мислейки за подобряване на безопасността, Case IH представя новоразработена ABS, която включва многобройни технологични разработки. За момента тя се представя като решение за Puma CVX.

В сравнение с обикновените системи, тя е оборудвана с няколко нови разработки.

Системата използва силата, прилагана от сгъстен въздух, която се преобразува в хидравлична сила чрез пневматично-хидравличен преобразувател. Това означава, че може да използва съществуващата хидравлична спирачна система, монтирана стандартно на много модерни трактори.

Сърцето на системата е ABS-Ecu система за управление. Тя сравнява данните от датчиците за обороти на колелата и за милисекунди регулира  налягането на въздуха, което създава спирачно усилие на колелата в хидравличен вид чрез преобразувател на налягането. Системата следи също така за поднасяне, буксуване и насечено спиране.

Новата система предоставя многобройни предимства в практиката. Спирачното усилие е идеално разпределено с по-малко износване на спирачните дискове и гумите.

ABS системата на Case IH предлага много по-високо ниво на безопасност, позволявайки по-бързо спиране без блокиране на колелата. Това спомага за избягване на опасни ситуации като занасяне на ремаркето в остри завои.

Новата система значително намалява „раздрусването” по време на спиране, отстранявайки натрупването на трептения. Опасността от загуба на управление, страничното плъзгане или дори преобръщането на трактора е намалена, благодарение на по-ниските ъглови скорости по време на спиране.  Безопасността е увеличена също и при спиране в завой и при избягване на препятствия по пътя. 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug