Tрактор Case Puma CVX спира безопасно благодарение на иновативен ABS

Tрактор Case Puma CVX спира безопасно благодарение на иновативен ABS

Максималната скорост от 60 км/час става все по-често използвана по време на транспортни дейности с трактор. Това води до многобройни предимства за потребителя, както и 20% по-висока ефективност в сравнение с обичайните транспортни скорости от 50 км/час.

Мислейки за подобряване на безопасността, Case IH представя новоразработена ABS, която включва многобройни технологични разработки. За момента тя се представя като решение за Puma CVX.

В сравнение с обикновените системи, тя е оборудвана с няколко нови разработки.

Системата използва силата, прилагана от сгъстен въздух, която се преобразува в хидравлична сила чрез пневматично-хидравличен преобразувател. Това означава, че може да използва съществуващата хидравлична спирачна система, монтирана стандартно на много модерни трактори.

Сърцето на системата е ABS-Ecu система за управление. Тя сравнява данните от датчиците за обороти на колелата и за милисекунди регулира  налягането на въздуха, което създава спирачно усилие на колелата в хидравличен вид чрез преобразувател на налягането. Системата следи също така за поднасяне, буксуване и насечено спиране.

Новата система предоставя многобройни предимства в практиката. Спирачното усилие е идеално разпределено с по-малко износване на спирачните дискове и гумите.

ABS системата на Case IH предлага много по-високо ниво на безопасност, позволявайки по-бързо спиране без блокиране на колелата. Това спомага за избягване на опасни ситуации като занасяне на ремаркето в остри завои.

Новата система значително намалява „раздрусването” по време на спиране, отстранявайки натрупването на трептения. Опасността от загуба на управление, страничното плъзгане или дори преобръщането на трактора е намалена, благодарение на по-ниските ъглови скорости по време на спиране.  Безопасността е увеличена също и при спиране в завой и при избягване на препятствия по пътя.