Трактор Massey Ferguson 5600 ще участва в експедиция на Южния полюс

Трактор Massey Ferguson 5600 ще участва в експедиция на Южния полюс

Подготовката за експедицията през Антарктида на Massey Ferguson напредва по план.

Тракторът от серия MF 5600, който ще бъде управляван от известната под псевдонима „Трактор лейди“ Манон Осенворт и трябва да стигне до Сан Пауло през 2014 г., вече е произведен и в момента се подготвя от топ специалистите на Massey Ferguson за тежките условия на дългият преход.

Eкипът на Манон е сформиран от полярни изследователи, опитни лидери на експедиции и висококвалифицирани техници.

"За Massey Ferguson е изключителна гордост да участват в това голямо приключение", каза Кембъл Скот, мениджър бизнес развитие, Massey Ferguson. "Проектът е част от нашето наследство и следва следите на трактора на сър Едмънд Хилъри, който е завършил същата експедиция с трактор Ferguson преди 55 години. С това събитие ще се отбележи 56-тата годишнина на това значимо събитие, когато тракторът на Манон MF 5600 достигне Южния полюс през 2014 година. "



"Трактор лейди" Манон предприе полярно обучение в Северна Канада, както и първоначални изпитвания на трактора на ледник в Исландия, заедно с членовете на екипа MF. Манон каза: "Много съм развълнувана за това, което сме постигнали до момента и как проектът продължава. През последните месеци пазех голяма тайна, че „Трактор лейди“ скоро ще стане „трактор мама“! Раждането на бебето ми е още съвсем ново предизвикателство за мен, но аз наистина съм твърдо решена да завърша пътуването и да завърши историята, която създадох през последните девет години. "

 

Massey Ferguson има удоволствието да съобщи специалната новина за Манон, добавя г-н Кембъл Скот. "Естествено ние споделяме радостта на Манон и нейният партньор, Роджър и им пожелаваме всичко най-добро за в бъдеще, но също така с нетърпение очакваме да продължим напредъка ни към Южния полюс заедно", добави той.

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!