Трактори Challenger и прикачен инвентар от реномирани марки представя Варекс

Трактори Challenger и прикачен инвентар от реномирани марки представя Варекс

 

На 08.09.2010 от 11 часа в землището на монтанското село Якимово, официалният вносител на тракторите Challenger за България, фирма Варекс ООД ще проведе голяма демонстрация на предлаганата от тях селскостопанска техника.

 

На полето от фирмата ще представят целият работен цикъл на полето - от жътва през култивиране, сеитба и пръскане.

 

На демонстрацията фермерите ще могат да видят впечатляващият трактор Challenger MT 765 C, с мощност на двигателя -320 к.с. и трансмисия - Challenger Powershift, 16 предни, 4 задни скорости. Този трактор "прелива" от лесни за управление технологии. Challenger MT 765 C осигурява предимството да наблюдавате и контролирате всички функции на трактора, за да отговорят идеално на изискванията Ви. Луксозната и удобна кабина на трактора позволява да наблюдавате и контролирате всички функции на машината. 

 

Фирма Варекс ще представи на полето и тракторът Challenger 652, който е подходящ за средни и едри земевладелци. Тези машини ще Ви очароват с невероятната си производителност при операции с всякакъв вид обработваеми култури.

Жътва с комбайни от марката Challenger ще бъде демонстирана с моделите CH 652 и CH 654.

Комбайнът CH 652 е с мощност 330 к.с., капацитет на бункера за зърно: 9000 л и капацитет на разтоварване: 105 л/сек

Другият модел CH 654, който ще бъде представен по време на демонстрацията е комбайн ориентиран към едрите фермери, създадени да посрещат нуждите им чрез покриване на големи площи с много голям добив в кратки срокове.Този комбайн се характеризира с  топ производителност на топ качество, която постига със следните технически параметри: мощност: 340 к.с., капацитет на бункера за зърно: 9500 л и капацитет на разтоварване: 110 л/сек.

 

След жътва, за да се създаде едно добро почвено легло за семената от новата сеитба, е нужна качествена почвообработка, която обикновено може да се направи чрез няколко последователни обработки с различни машини. За обработка на почвата именно след жътва, фирма Варекс ще демонстрира комбинираната машина SOLO на английският производител Simba. С едно минаване през нивата, почвата се обработва изключително качествено на дълбочина 15-25 см., като остатъците след жътва се смесват добре с пръстта и спомагат за нейното качествено хомогенизиране. Демонстрационният модел Solo 380ST e с работна ширина 3,8 метра и има 9 остриета.

 

За качествена обработка на почвата по време на демонстрацията ще бъде представен продълбочителят Flatliner 500 , който предлагаща максимално разрохване на почвата с минимално на повърхността и плитко газене. Работните органи на серията продълбочители са изработени от двойно закалена 25 мм. стомана и са захванати с болтове.

 

Не на последно място по време на демонстрацията, фермерите ще имат възможност да видят самоходната пръскачката с марка CHALLENGER, модел Spra-Coupe 4000.


Самоходните пръскачки от тази серия се отличават със своята висока работна скорост и възможност да покрият големи земеделски площи за малко време и при нисък разход на гориво. Оборудвани са с дизелови двигатели Caterpillar, отговарящи на всички европейски стандарти. Моделът е оборудван със следните функционалности: Маркер за пяна;Пълначна външна помпа; Сеялка за рапица; Система за паралелно проследяване.

 

По време на демонстрацията, фермерите ще могат да се консултират с експертите от фирма Варекс, да получат информация за специално разработените схеми на финансиране при покупка на машините и да получат специални оферти, взависимост от машините, към които проявяват интерес.

 

Заповядайте в света на сериозните машини. Фирма Варекс ви очаква на 08.09.2010 от 11 часа в землището на монтанското село Якимово, с любезното съдействие на нашия домакин г-н Стоян Пандев!