Трактори Foton от 50 до 90 к.с. ще внася в България китайският гигант от 2010 год.

Трактори Foton от 50 до 90 к.с. ще внася в България китайският гигант от 2010 год.
В края на тази или в началото на 2010 година на българския пазар ще бъдат внесени трактори Foton с по-големи мощности – от 50 до 90 к.с. Това съобщи в интервю за Трактор.БГ Джинфу Уанг председател на борда на директорите на китайския гигант Foton.

Делагация от ръководството на най-големия производител на трактори в Китай беше на работно посещение в България по покана на официалния дистрибутор на марката за страната ни   СД „Драганови”.
 
По време на посещението си в страната Уанг отчете спад на продажбите на трактори с около 40% в световен мащаб. Той коментира още, че въпреки слабия спад и в България, е изключително впеатлен от развитието на пазара на селскостопанска техника в страната ви. Уанг оцени високия професионализъм по отношение на представянето, дистрибуцията и сервизните услуги, които българската фирма предлага на земеделците.
 
На въпрос конкурентни ли са тракторите от ниския клас като Iseki, Yanmar, Kubota на китайските Foton, Уанг изтъкна основните предимства на Foton-ите – а иманно надеждност, високо качество на достъпни цени и по-голяма бързина от тази на конкурентите. Освен това Foton предлага по-широка гама от трактори – в диапазона от 20 до 300 к.с. Тракторите, които в момента Foton предлага на българския пазар са предимно до 40 к.с., но в момента се работи за разширяване на внасяната гама в България.
 
© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!