Трактори от серията Strike в стила на Lamborghini

Класа и надеждност очакват феновете на италианския производител на суперавтомобили и тракторна техника

Трактори от серията Strike в стила на Lamborghini

Серията Strike е еталон за мултифункционалност и надеждност изцяло в стил Lamborghini, която предлага на фермерите точната спецификация за всякакъв вид работа на полето или във фермата. Освен с надеждните си двигатели и атрактивен външен вид, тези трактори се отличават с иновативен дизайн, просторна и комфортна кабина, както и с високата си производителност.

 

С дизайна на Strike световноизвестното студио Giugiaro Design тотално утвърждава характерните за „разярения бик“ агресивен силует с преливащи се бели линии, наклонен капак, допълващи се фарове на кабината, ергономичност, функционалност, лесна поддръжка и удоволствие от работата с трактора.

 

Серията Strike са оборудвани с три- и четирицилиндрови двигатели FARMotion с електронно управляема горивна система Common Rail с работно налягане 2000 bar. Цилиндровите глави и горивните камери на тези мотори са проектирани за максимална производителност при изключително нисък разход на гориво. Двигателите FARMotion осигуряват висока ефективност, невероятна надеждност, съчетани с ниски разходи за обслужване.

 

С цел винаги да се подсигури правилната скорост за успешното извършване на всяка една операция, серията Strike предлага три избора на механична или с включване под товар трансмисия. Изцяло механичната трансмисия с четири или пет предавки с икономични режими и супер редуктор разполага с 16+16 или 20+20 предавки. Във варианта с HI-LO предавките с икономичните режими и супер редуктора са 32+32 или 40+40. 

 

Този тип трансмисия разполага с включване под товар при две предавки. Версията с пълно включване под товар, която осигурява пет предавки с четири диапазона и реверс, се монтира на най-мощната модификация 120 и може да постигне скорост на движение до 60 км/ч. Включването на предния мост и при двата диференциала се осъществява посредством електрохидравлични клапани.

 

Хидравличната система на Strike e напълно ефективна без значение от машината, с която работи. Хидравличната помпа с дебит от 55 л/мин. осигурява незабавно необходимия поток и налягане, необходими дори за работата на машини с голям работен захват. По отношение на хидравличните изводи има няколко варианта – 4, 6 или 8, като два от тях са пропорционални и с електрическо управление. 

 

Другата опция за хидравлична система е новата 60 ECO със сдвоена хидравлична помпа, която осигурява дебит от 60 л/мин. само при 1600 оборота на двигателя.

 

Силоотводният вал работи при режими от 540, 540 ECO, 1000, 1000 ECO, синхронизирани със съответната предавка. Тракторът може да се оборудва и с преден силоотводен вал с 1000 оборота. В зависимост от типа задната навесна система е с максимална товароподемност от 3600 кг или 4800 кг. Като допълнително оборудване се предлага и предна навесна система с максимална товароподемност от 1850 кг.

 

Кабината на Strike е проектирана съвместно с дизайнерската къща Giugiaro, изцяло в стила на Lamborghini – елегантна, комфортна, изключително ергономична и функционална. Контролните уреди са групирани по цветови кодове. В зависимост от честотата на използването им те са разположени на удобно и леснодостъпно място около седалката на оператора. 

 

Широката и просторна кабина с четири колони и стъклен покрив гарантира перфектна видимост на 180 градуса. Това прави тази кабина много подходяща за работа с челен товарач, като гарантира лесна и безопасна работа при всякакви условия.

 

Можете да разгледате моделите на Lamborghini в базите на Агромашина Груп ООД – официален представител на бранда за България.
 

Добави коментар