Трактори Steyr Profi с редица нововъведения през 2010 година

Трактори Steyr Profi с редица нововъведения през 2010 година

Steyr излиза на пазара на селскостопанска техника през тази година с разширения и подобрения при тракторите 6215 Profi. Всики модели от серията вече са оборудвани с мултиконтролер от ново поколение. Интуитивния контролен панел (ICP) е вграден в нов подлакътник.

При допълнително оборудване на трактора, челният товарач, както и предната хидравлика се управляват с джойстик, вграден в подлакътника. Като опция, сега 6215 Profi може да бъде оборудван с интегриран тъчскрийн монитор AFS 300 или AFS 600.

Steyr Profi Classic идва на пазара с модели, достигащи наминална мощност от 112 к.с/82 kW (4110 Profi Classic), 126 к.с./kW (6125 Profi Classic) и 141 к.с./104 kW (6140 Profi Classic). Възможен е избор от три трансмисии: 24x24, 16x16, 17x16 предни/задни предавки, както и Power Shuttle като стандартна.

Тракторите са подходящи и за работа в горското стопанство и за общински дейности. Допълнителните защитни устройства като рамка на кабината, защитно оборудване за работа в гората, допълнителни фарове спомагат за това. Освен това като опция се предлагат и специални гуми с подсилени джанти.

Като бъдещо нововъведение Steyr представя пилотното си проучване за използване на биогаз за задвижване на трактора. Тук намира мястото си и двойната горивна система (Dual Fuel system). Стандартният дизелов двигател може да бъде допълнително задвижван с природен газ или с биогаз.

Steyr представя CVT 6195, с който е оборудвана двойната горивна система. Чрез използването на опцията за задвижване с природен или биогаз, се постига икономия от 40% от цената на дизела, заявяват от компанията производител.

Официален вносител на тракторите Steyr за България е Бултрекс ООД.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!