Тракторите Landini oтбелязват 130 години присъствие на пазара

Тракторите Landini oтбелязват 130 години присъствие на пазара

Тракторите Landini отбелязват 130 години присъствие на пазара на агротехника през настоящата 2014 година, като представя на пазара най-голямата си досега колекция нови модели. Вече започва да дава плодове големият обем инвестиции в развоя на нови продукти, направени от италианския производител Argo Tractors през последната година, съобщиха от фирма Оптиком - изключителен представител за България.

Брандът Landini увеличава своята популярност в световен мащаб, а фабриките за производство работят отдавна с над 100-годишни традиции и все още са в Италия, там където са първоначално построени.



Компанията Landini, базирана в градчето Фабрико, Италия, е основана от Джовани Ландини през 1884 г. и в началото е произвеждала разнообразна селскостопанска техника. През 1925 г. е създаден първият автентичен италиански трактор – модел 25/30. След като се превръща в особен успех, той става предшественик на широка гама трактори Landini от 40 до 50 к.с.

През 1957 г. Landini и легендарният производител Perkins Engines подписват споразумение за производство на британски дизелови двигатели в Италия, което се превръща в дългосрочно успешно сътрудничество.

Популярността на тракторите Landini и отличната им репутация се дължат на факта, че са здрави, надеждни и в същото време неусложнени и лесни за управление. Продажбите на тракторите с марка Landini с течение на времето постоянно нарастват, особено след като компанията става част от Argo Tractors Group през 2007. Обединявайки производството на три тракторни бранда Landini, McCormick и Valpadana групировката Argo Tractors с годишен капацитет 24 000 машини днес е сред най-значимите производители на трактори в света.

Повече информация за пълното портфолио трактори Landini на българския пазар можете да получите от Оптиком ООД  - изключителен представител за България:

Оптиком ООД
Стара Загора
0700 20205
[email protected]
www.opticom-bg.com