Тракторите Massey Ferguson 5S стъпиха на българския пазар

Новата серия 5S в диапазона 105 - 145 к.с. е Massey Ferguson заявява присъствието си като най-доброто съотношение “качество-цена” на пазара в Европа и в България

Тракторите Massey Ferguson 5S стъпиха на българския пазар

Новата серия трактори Massey Ferguson 5S направи дебюта си в България, а първият трактор вече е при новия си собственик - земеделския производител Иван Дончев от Русе. 

 

Официалният дистрибутор на Massey Ferguson - Варекс ООД, представи серията 5S с пет нови модела универсални трактори. 5S идва в отговор на дълго проучване сред фермерите в Европа относно характеристиките, които е нужно да притежава един такъв трактор. Ето защо тя е подходяща както за животновъдни ферми, така и за земеделски стопанства от 1000 до 5000 дка.

 

 

Представена накратко, серията Massey Ferguson 5S съчетава отлична маневреност, многофункционалност и хидравлична мощност.

 

Филип Лазаров, търговски директор Варекс ООД: "Смисълът на новата серия 5S в диапазона 105 - 145 к.с. с 5 нива на мощност е Massey Ferguson да заяви присъствието си като най-доброто съотношение “качество-цена” на пазара в Европа и в България.

Тя разполага с оптимизиран 4-цилиндров двигател, 4,4 литра, с най-високите екологични норми за вредни емисии на Tier V в ЕС. От друга страна, това е най-икономичният двигател в момента. Добавена е нова механична трансмисия в допълнение на т.нар. Dyna 4 - с 16 предни и 16 задни предавки. В момента имаме и Dyna 6, като и двете трансмисии са изключително гъвкави с възможност за работа под товар”.

 

Собственикът на първия трактор от новата серия сподели, че изборът му неслучайно пада върху Massey Ferguson от Варекс, тъй като в стопанството от години работят две техни машини - зърнокомбайн и трактор MF от 8-ма серия.

 

Иван Дончев, земеделски производител: “Параметрите, които ни накараха да се спрем на този трактор, са главно мощността и в същото време сравнително малките му размери на фона на другите трактори. Това беше важно за нас, тъй като идеята ни е да го ползваме за по-леките обработки и да влиза в нивите дори при мокро време. Освен това, технологичното ниво е над това, което предлагат другите.”

 

 

Не на последно място е комфортът на оператора. Новост за серията е активният преден мост, механично окачената кабина и въздушно окачената седалка. Машината е с възможност за прецизно земеделие - сателитна навигация Trimble или Navitel, секционен контрол и постоянно управление на променлива норма за приложение.

 

Във фирма Варекс вече има постъпили заявки за доставка до клиенти на още няколко трактора от новата серия.

 

Иван Масларов, управител Варекс ООД: “Мога смело да кажа, че фирма Варекс е предприела всички мерки да обезпечим всички търсения на нашите клиенти за нова техника, така че през настоящата година планираме всички доставки да се изпълняват качествено и в срок. Тази година планираме да покажем обновени почти всички модели на марката Massey Ferguson. И, най-важното - всички тези модели планираме да покажем на предстоящото изложение Бата АГРО в Стара Загора в средата на месец май”.

 

Допълнителна информация за всички машини от портфолиото на фирма Варекс може да получите на телефон 02 /930 99 70 или в интернет на адрес www.varex.bg