Тракторът CASE IH Quadtrac с редица подобрения за сезон 2016. Вижте ги!

Тракторът CASE IH Quadtrac с редица подобрения за сезон 2016. Вижте ги!
По време на изложението за селскостопанска техника - Агритехника 2015, което се проведе в Германия, CASE IH представи обновената версия на своя флагман сред тракторите – Quadtrac. 
 
Машината привлече вниманието на фермери и посетители от целия Свят с множество технологични подобрения. Силно впечатление на всички направи и арката, под която бе изложен големият трактор. На нея бе изписано: „Бъдете внимателни и се пазете от имитации". От 1997-а година насам технологията Quadtrac е тествана многократно и при всякакви условия е доказала своята висока ефективност. С новия модел за 2016, CASE IH Quadtrac постига още по-висока производителност при по-ниски разходи.
 
Обновена 16 степенна PowerShift трансмисия
Новата серия трактори Quadtrac са оборудвани с подобрена PowerShift трансмисия с 16 предавки, която осигурява още по-плавна работа и подобрява общата производителност с до 5%, което от своя страна води до икономия на гориво. Повишената ефективност се дължи на редица нови компоненти и софтуерни подобрения, включително нови хидравлично регулиращи клапани на трансмисията, нова преграда на картера против загуба на масло, нова еко-тандемна трансмисионна помпа и синхронизирана маршрутизация на силоотводния вал.
Подобренията в скоростната кутия позволяват по-бързо ръчно или автоматично превключване в целия диапазон на 16-те предавки. 
 
 
Ново и силно LED осветление 
Обновеният CASE IH Quadtrac дава възможност за избор на LED пакети за ефективно осветяване при нощна работа в полето. Първият LED пакет включва 6 броя HID-ксенонови фарове на решетката на радиатора, 4 броя LED лампи на покрива на кабината и още 4 в задната част. Като втори пакет  се предлага LED 360° с по 2 допълнителни LED лампи от двете страни на кабината. Осветителната мощ на трактора покрива пълния работен диапазон като осигурява общо 44 000 лумена. Това е достатъчно за осветяване до 35 метра на лявата и дясна страна на трактора и 40 метра в задната част.
 
 
Ново електронно кормилно управление
Новата серия трактори Quadtrac вече са с електронно кормилно управление, което позволява само с 4 завъртания (6 при предходния модел) на волана да се достигне от най-лява до най-дясна кормилна точка. Управлението за оператора вече е като при луксозна лека кола, което гарантира допълнителен комфорт по време на дълга работа в полето. Най-важната промяна обаче е, че кормилното управление е интелигентно и вече автоматично превключва при скорост над 35 км./ч. от работен в транспортен режим, което гарантира безопасно управление и по-висок комфорт.
 
 
Автоматичен блокаж на диференциалите
Основна философия и ценност на CASE IH е, че всички модели трактори споделят еднакви оперативни концепции и функционалности. Това дава на клиентите възможно най-голяма степен на увереност при прехвърляне на управлението между различните модели машини. Така за всички нови модели от 2016-а година, блокажът на диференциалите ще е както при познатата и добре изпитана система при серията Magnum. Веднъж включен, блокажът на диференциала работи ефективно в трудни терени, а се изключва автоматично, ако скоростта нарасне над 25 км./ч.; бъде задействана спирачката или бъде регистрирано силно натоварване на кормилната уредба.
 
Системата за автоматично включване на блокажа на диференциалите работи про-активно и разпознава възможните трудни терени, където трябва да остане включена. Тази иновация допълва високата ефективност на гумено-верижното задвижване при тракторите Quadtrac. 
 
По-добра видимост към прикачния инвентар
Моделът за 2016 на CASE IH Quadtrac е оборудван с нови по-широки и електрическо управляеми огледала. Те осигуряват отлична видимост към инвентара, особено при транспортни дейности на пътя. В допълнение огледалата са разделени на две части – горната с електронно прецизиране от оператора, а долната с широкоъгълна визия. 
 
Друга иновация при тракторите Quadtrac е обновената AccuGuide софтуерна система, която позволява да се запамети завиването в края на браздата, след което да се мултиплицира прецизно при всяко следващо достигане до края на нивата. Това от своя страна намалява риска от застъпване или пропускане на земеделски терени по време на работа.
 
Повече информация за продуктите на Тайтън Машинъри България можете да получите в регионалните представителства в страната и на националния телефон: 0700 135 04
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!