Три нови бранда ще презентира Универсал-НВГ на БАТА АГРО Есен 2016 г.

  • 4146
  • 0
  • Новини
Три нови бранда ще презентира Универсал-НВГ на БАТА АГРО Есен 2016 г.
По време на предстоящото изложение Бата Агро Есен 2016 в Стара Загора от 30 август до 3 септември „Универсал-НВГ“  ще представи освен познатите марки земеделски машини, инвентар и технологии за прецизно земеделие, и три нови бранда, с които фирмата разшири своето портфолио през 2016 година. Подробна информация за всички машини, предлагани от УНИВЕРСАЛ-НВГ, посетителите могат да получат на изложението от търговските консултанти и чуждестранни специалисти на щанд No W 29. 
 
Първия нов бранд е EUROTECHNICS AGRI, френски холдинг,  основан през 2001 г., сливайки едни от най-добрите производители на селскостопанска техника и оборудване. Това са водещите френски производители на земеделска техника JEAN DE BRUGOIZIN и SUIRE. С годините тези компании са доказали качествата на продуктите си на европейския пазар, и  са успели  да заемат водещите позиции в сектора.
 
 
В изключително голямото разнообразие от земеделска техника най-много се отличават  агресивните дискови брани и стърнищните продълбочители JEAN DE BRU, обръщателните плугове GOIZIN и специализираните за животновъдния сектор машини за рязане на бали, разхвърляне на слама за постеля  и хранене  със силаж и фураж SUIRE.
 
Навесните обръщателни плугове серия GOIZIN на френската компания са с хидравлична или болтова защита, с лесно регулиране на ъгъла на работните органи в зависимост от условията на почвата.  Според  желанието на клиента, работните органи  могат да бъдат поръчани във вариант с лентови или с цели дъски, с механично или хидравлично регулиране на работния захват от  1.80 до 3.50м и работни органи от 3+1 до 6+1 корпуса.  С лесна механична настройка, може да се промени положението на първия работен орган спрямо трактора.
 
 
Височината на рамата е 80 см, а разстоянието на работните органи 97 см, всички са оборудвани със завихрители. Мемори цилиндър, базово монтиран на всички модели, спомага за по-лесното завъртане на плуга в края на полето.  В стандартното оборудване на обръщателните плугове  е включена  гума за регулиране на  работната дълбочина, а опционално всеки модел може да бъде поръчан с комбинирано колело за работа и транспорт. Двупрофилната рама на плуговете осигурява изключителна здравина и сигурност при работа във всички видове почви.
 
JEAN DE BRU е компания създадена в началото на 20-ти век, специализирана в проектирането и производството на почвообработваща техника. В продължение на повече от един век  продълбочителите и дисковите брани JEAN DE BRU, са високо оцененявани от фермерите в много европейски страни.  
 
 
Изключителен интерес предизвикват триредовите СТЪРНИЩНИ ПРОДЪЛБОЧИТЕЛИ Модел NEOTILLER и MAXITILLER, комбинирани с подравняващи дискове и тежък  RJB валяк. Така оборудвана  машината става универсална и може да бъде използвана както за повърхностна  5-см стърнищна обработка, така и за почвообработка в работна дълбочина до 35 см.
 
 
Характеризират се с отлично представяне при работа в по-тежки почвени условия, с гаранция за агресивно  и интензивно смесване на растителните остатъци. Работните органи са изградени от отделни модули, а подмяна  на отделните елементи дава възможност за работа в различна дълбочина, с различна степен на интензивност и работна скорост.  Стърнищните продълбочители се предлагат в работни ширини от 3 до 6 м. 
 
 
Подравняващите дискове, с диаметър 450 мм са монтирани  след работните органи с цел избягване на набраздяването. Дефлектора, с който са оборудвани работните органи, позволява обръщане на почвата с цел смесване на остатъците и предотвратяване натрупването на маса около работните органи.
 
Навесните дискови брани модел PRODISK се предлагат в  работни ширини от 3.00 м до 5.00 м, с назъбена форма на дисковете и диаметър  610 мм или 670 мм. Разстоянието между гредите е 110 см за по-интензивно смесване на почвата с растителните остатъци. Регулирането  на работната дълбочина е механично или опционални хидравлично.
 
 
След браната за отличното подравняване на терена се грижи тежък RJB валяк с диаметър на дисковите елементи 550 мм и разстояние между тях 125 мм, с чистачи, които не позволяват натрупване на маса при работа в по-влажно време. Големия ъгъл на агресия, тежката обща маса, размера на дисковете и високата работна скорост до 10-15 км/ч , осигуряват  отлична почвоподготовка в дълбочина до 15-17 см и изключително висока производителност, с много нисък разход на гориво.
 
Прикачната дискова браната модел MEGADISK се състои от двуредово разположени наклонени двойни назъбени дискове с размери 670х6 мм и разстояние между тях 250 мм, в комбинация с тежък ролков валяк модел RJB.
 
 
Гумите в този модел са монтирани преди валяка за отлична стабилност по време на работа, а шарнирния теглич спомага за лесни маневри при завиване в края на полето. Настройката на работната дълбочина се регулира механично или опционално хидравлично с възможност за избор между 3 до 17 см. Рамата се сгъва на две или три секции с транспортна ширина 3.00 м. 
 
Прикачните дискови брани на френската компания са с „Х“-образна или “V”-образна форма с вертикално или хоризонтално прибиране на дисковите секции. 
 
Моделът МEGALINER XM с X-образно подредени работни органи и вертикално прибиране на дисковете, осигурява отлично качество на обработка на почвата. Предните дискови секции осигуряват непрекъсната обработка, а  симетрично разположените задни дискови секции идеално препокриват предните, като предоставят идеален баланс на инвентара, гарантиращ удобна, бърза и качествена почвообработка.
 
 
Дисковата брана MEGALINER XM е с изключително стабилна конструкция  благодарение на едногредовото шаси с размери 300х300х10 мм и странични масивна рамки.  Дисковете могат да бъдат с диаметър 660 мм и разстояние между тях 235 мм или с диаметър 710 мм и разстояние между тях 275 мм. Шарнирния теглич  трета категория и колелата, които са  пред валяка, осигуряват възможност за маневри в края на полето.  
 
 
Регулирането на работната дълбочина се осъществява чрез контрол на задния валяк, който осигурява изключителна  стабилност, дори при работа с висока скорост. Индикатора, който е  разположен в задната част на браната, дава възможност за контрол на работната дълбочина директно от кабината на трактора. Регулирането на работния ъгъл на навлизане на дисковете в почвата се определя  механично , а VariOmatic системата опционално, може да осигури различно независимо хидравлично регулиране на ъгъла на навлизане на дисковете в почвата на предните и на задните дискови секции.
 
 
В зависимост от работната ширина на  браната,  оборудването се прибира на две или три секции на уплътняващия валяк , с хидравлично заключване, което  осигурява безопасност при движение по пътищата.
 
“X”-образните модели с хоризонтално прибиране на секциите MONOLINER XМ (с едногредово шаси) и MULTILINER XМ (с тригредово шаси) се отличават с идеално препокриване на предните и на задните секции. Симетрично разположените дискови секции предоставят идеален баланс и цялостна обработка при работа във всички видове почви. Контрол на работата се осъществява чрез гумите, разположени между двете секции или преди валяка.  
 
Моделите „V” - образните дискови брани се предлагат във фиксиран вариант и с хоризонтално прибиране на секциите, с едногредово или тригредово шаси на браната.  Характеризират се с услилено захващане на секциите към браната, което гарантира здравина на конструкцията и изключителна издръжливост при работа в тежки условия. Асиметричното положение на предната и задната секция отлично разбиват почвата,  с възможност за независима настройка  ъгъла на навлизане на дисковете в почвата на всяка отделна секция. Опционалния електрически контрол на функциите на браната от кабината гарантират удобство и бърза почвообработка.
 
 
За отличното подравняване на терена след браните и продълбочителите се грижи тежкия ролков RJB заден валяк с диаметър 550 мм и натоварване от 240 кг на метър. Той е подходящ за всички видове почви и осигурява отлично разбиване на образуваните буци. За по-доброто изравняване на терена и миксирането на почвата с хранителните остатъци, като опция зад валяка, може да се сложи гребеновидна брана . Регулирането на работната дълбочина на браните става именно чрез задния валяк. Хидроакумулаторите на валяка гарантират  сигурност при наличие на препятствия.
 
В помощ на животновъдния сектор, френската компания EUROTECHNICS разработва и произвежда техники за хранене и отглеждане на преживни животни в серията SUIRE. Това са раздробители на бали, машини за разхвърляне на слама и раздаване на фураж, за телескопични товарачи или трактори, в навесен и прикачен вариант.
 
 
Разнообразието от модели и функции поставят машините на една от челните позиции в европейския пазар.  
 
Възможностите за избор между различните варианти зависят от броя на функциите, които може да извършва машината. Машините за развиване на бали и хранене, без нарязване на сеното са представени във фиксиран вариант - модел DF с товарещо рамо и модел DM – с механично или хидравлично странично изместване до 60 см, за директно развиване на сеното в хранилките.
 
 
Машини за развиване на балите и разхвърляне на слама за постеля на животните с 2 вентилаторни диска и до 7-9 м в дълбочина на изхвърляне. Моделите DM-P и DM-PA от тази серия дават възможност за хранене на животните както от лявата, така и от дясната страна на машината. Обордувани са с товарещо рамо, възможност за завъртане на 180 градуса и електрохидрвлично дистанционно регулиране на скоростта на развиване на балата. Уникалната патентована технология за автоматична настройка и контрол на изхвърляния обем слама се грижи за равномерното разпределение на постелята в оборите. Диаметърът на вентилаторните дискове е 960 мм, а специалната технология на рязане на сеното гарантира минимално запрашаване по време на сламопреработката.
 
 
Комбинираните машини модел SH изпълняват три различни технологични функции: развиване и нарязване на балиранат или насипна слама, разхвърляне на постеля  и хранене на животните с фураж, чрез шнек.
 
 
Основните предимства на модела са:
- Широк обхват на изхвърляната слама до 16 м, което улеснява разпространението в труднодостъпни помещения или в ъгли;
- Оптимална видимост към изхвърляната слама;
- Завъртане на разхвърлящия шнека до 270 градуса и лесно разпределение на фуража през шнека в хранилките близо до машината;
- Роторна система с голям диаметър на ротора и 8 подсилени ножчета на турбината;
- Лесно зареждане на балите, благодарение на удължения вход за товарене;
- Всички тези предимства гарантират на животновъдите ефективно и рентабилно производствo;
 
Моделите от тази серия се предлагат в навесен и прикачен вариант, с механично или хидравлично задвижване на ротора. 
 
 
Вторият бранд в портфолиото на УНИВЕРСАЛ-НВГ ще бъдете изключително интересен за посетителите от животновъдния сектор. Италианската компания ENOROSSI е специализирана в производството на дискови и барабанни косачки, машини за събиране и обръщане на сено, балопреси, тороразхвърлящи ремаркета, миксери, цистерни за течни торове и други.
 
Високата производителност, здравата изработка на конструкцията и ниските разходи за поддръжка отреждат на италианския производител една от челните позиции на световния пазар.
 
Сенообръщачите ENOROSSI се монтират лесно и бързо на трактора, а за поддръжката им се изискват минимално време и усилия. 
Изключително голям интерес предизвиква уникалната за българския пазар многофукционална  комбинирана двуроторна машина за събиране и обръщане на сено модел DR420-4R, която само с няколко лесни настройки може да извършва шест различни работни операции.
 
 
DR420-4R може да разхвърля сеното, да го премести и обърне странично в сух терен, да събира сено в един или в два откоса, може да събира сеното само от лявата страна или да го преразпредели при работа по граница или в сянка. По този начин фермера не само спестява от закупуването на няколко инвентара за събиране и обръщане на растителната маса, но и увеличава производителността си с високата  работна скорост до 15 км/ч. Допълнителното оборудване на рамената и пружините позволява на роторите да работят и в двете посоки на движение, което е особено необходимо, когато се работи по граничните линии на парцела или се препразпеделя сеното заради сенчести места.  Моделът дава изключителната възможност за регулиране ширината на събиране: в централен откос от 350 до 420 см, в страничен откос до 420 см или в двоен откос от 330 до 420 см.
 
 
Дисковите косачки модел DM на италианската компания са с работни ширини от 160 см до 320 см, с изключително висока производителност до 30 дка/ч, благодарение на високата работна скорост до 15 км/ч. Косачките се характеризират с отлично копиране на терена до и при работа в хълмисти терени. Дисковете са усилени и се предлагат във варианти с два или три ножа, а системата ShareHUB предпазва гредата от препятствия, благодарение на самостоятелното и окачване.
 
И трети нов бранд ще бъде представен УНИВЕРСАЛ-НВГ на изложението са четките за почистване на плацове и складови помещения на немския производител WESTERMANN. Четките са с триточково окачване към предна или задна навесна система с диаметър на основната четка 520мм, с възможност за поставяне на странична четка за почистване на ъгли и труднодостъпни места.
 
Акцент ще бъде поставен и върху новия модел на самоходната пръскачка GRIM GT7, която се отличава с новия  6 цилиндров двигател IVECO FPT NEF 6.800 cc Turbo Intercooler, с мощност 170 к.с.
 
 
На изложението ще бъдат показани още и добре познатите на българския пазар терминали и системи за автоматично управление MULLER ELEKTRONIK, култиваторите POTILA, дисковите брани BRIX TWINN PACK, шредерите TIERRE, помпи пръскачки COMEТ, немските дюзи LECHLER и др. 
 
Всеки посетил щанда на фирмата, място W 29,  ще има възможност да се включи в играта на фирма „Универсал-НВГ“ и да спечели много награди. В какво се състои играта, ще разберете на място от търговския екип на фирмата всеки ден от 9 до 18 ч.
 
За повече информация посетете сайта на фирмата www.universal-nvg.bg или се обадете на тел 061 73 99 99 и 0889 23 10 12
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!