Три нови серии трактори CASE IH отбелязват завръщането на легендата FARMALL ( ВИДЕО )

  • 1681
  • 0
  • Новини
Три нови серии трактори CASE IH отбелязват завръщането на легендата FARMALL ( ВИДЕО )

 

Case IH разширява своето порт фолио от трактори в мощностния дипазон от 55 до 115 к.с. възраждайки легендарната серия „Farmall”.


Това са широко-приложними трактори с мощни и икономични двигатели, множество функции, опции и спецификации с цел да бъдат по лесно приспособени към различните операции.


С представянето на новите серии трактори Farmall U, Farmall C и Farmall A, името Farmall, което има дълбоки корени в историята на CASE IH се връща на преден план в земеделието. Деветдесет години след представянето на първите серии Farmall, тяхната надеждност и гъвкавост жъне успехи в цял свят.

 

Поради тези причини Case IH реши да стартира новите си линии трактори под известното име Farmall, поради факта, че новите модели имат същите качества, като здравина, комфорт и икономичност.  Световната премиера на новите серии беше в края на м. Юли в Швейцария.

 

 

Farmall U - за малки стопанства и средни стопанства.

 

 

Farmall U серията е изцяло нова разработка,  проектирана да бъде подходяща както за малки стопанства, така и като помощен трактор в по-големи стопанства. В допълниение на новия дизайн, Farmall U серията е оборудвана с изцяло нов 3,4 литров двигател с common rail система за впръскване на горивото, турбокомпресор с интеркупер и EGR система за обработка на изгорелите газове. Трите модела от серията Farmall U са съответно 95, 105 и 115 к.с. За да отговори на Tier 4 изискванията за вредни емисии инженерите на Case IH са взели решение да изполват система за външна рециркулация на отработените газове (EGR), като затова използват дизелов катализатор и филтър за твърди частици.


Трансмисиите могат да бъдат съобразени в съотвествие с предназначението на трактора, като трансмисията 12х12 с Powershutlle е стандарт за всички модели. Като опция се предлага трансмисия 24х24 с Powershutlle и трансмисия 20х20 Powershutlle с пълзящи предавки.


Мощна навесна система
Налице са допълнителни подобрения в задната част на трактора. Максималния капацитет на повдигане на навесната система с електронен контрол е до 5400 кг, като всички функции могат да бъдат лесно управлявани само от един бутон.
Ново: Удобна предна хидравлика
Предната част на Farmall U също е изцяло преработена, като това позволява монтаж на предна навесна система. Подобреното управление и подобрената производителност на навесната система свежда до минимум натоварването на предния мост. Има възможност за монтаж на преден ВОМ.

 

 

Farmall C - новият приятел на животновъдите

 

 

Farmall C е напълно нова серия трактори обхващаща диапазона от 55 до 75 к.с., предназначена за животновъдството, обработка на специфични култури, където компактност та и ниското  тегло са необходимост. Той разполага с впечатляваща маневреност, изключително съотношение тегло-мощност и впечатляващи хидравлични характеристики и превъзходна видимост към основните работни зони.

 

 

Гъвкави и модерни двигатели
Новият Farmall C е наследник на Quantum C серията в диапазона 55-75 к.с., с три модела от 55, 65 и 75 к.с.  Мощността при Farmall C се осигурява от  3.2 литров, четири-цилиндров двигател от FPT (Fiat Powertrain Technologies), който съчетава с компактна форма и благоприятно съотношение тегло-мощност.
Има възможност за избор между две трансмисии, като стандартно е 12х12, а като опция се предлага трансмисия 20х20 с пълзащи предавки. И двете трансмисии стандартно са оборудвани с механичен лост за ибиране посоката на движение, а като опция се предлага Powershuttle.

 

 

Нова кабина
При разработването на новата серия на Farmall C, инженерите на  CASE IH се фокусираха  върху максималния комфорт и ергономичност за оператора. Подът в кабината е напълно равен. Новаторската конструкция на покрива на кабината с вграден прозорец  дава оптимална видимост при използване на товарачна уредба.

 

 

Farmall A - по-универсални, по-гъвкави, по-ефективни

 

 

С новите шест модела с мощности от  65 до 113 к.с. Farmall А серията, Case IH предлага по-голяма гъвкавост и по-богат избор в този мощностен дипазон.


Тракторите от серията Farmall А се отличават като икономични и ефективни трактори с мощни и гъвкави двигатели, компактна форма и отлична маневреност.


В сърцето на Farmall Серия А са модерни, три и четири цилиндрови FPT двигатели с турбокомпресор , оборудвани със система за рециркулация на отработените газове, отговарящи на настоящите стандарти за вредни емисии.
Здрави и компактни, техните характеристики включват бързо покачване на въртящия момент, което означава по-малко смени на предавките, по-висока ефективност, плюс нисък разход на гориво.


Серията разполага с широка гама от трансмисии, като стандарт е 12x4 механична и 12х12 с или без Powershuttle като опция, като тя е по-подходяща за работа с товарачна уредба.

 

 

Впечатляващ комфорт
Комфорта на водача е в основата на дизайна на новия Farmall серия А, поради  това, че те са относително малки трактори и комфорта за оператора е от изключително значение.


Просторни кабини с удобен и лесен достъп, те също предлагат и изключителен комфорт за оператора чрез групиране на важни уреди за управление в дясната част на кабината.


Кабината е оборудвана с прозорец  вграден в покрива даващ отлична видимост при работа с челен товарач. За работа през нощта има нови и мощни фарове са интегрирани в покрива на кабината.

 

 

Впечатляваща маневреност
Ррадиусът на завиване при Farmall A е само 5,10 метра.  Компактните размери и малкия радиус на завиване дават възможност за лесно маневриране в края на полето.

 

 

Биографична информация


Farmall - една легенда се завръща
Оригиналът Farmall има своите корени от началото на 20 век, когато е  бума на Механизация на селското стопанство.  Малко след Първата световна война, водещите селскостопански инженери в International Harvester Company (IHC) започват разработването на лек трактор, който е достатъчно гъвкав, за да изпълни всички селскостопански операции. През 1923 г. е произведен първият Farmall в САЩ.

 


Скоро след предтавянето му, концепцията на новия трактор е била добре оценена от американските фермери заради гъвкавостта и работните му възможности.


Лесна и бърза работа
Олекотената конструкция на Farmall давали възможнст за приключване на обработките  навреме дори и ако условията не са толкова благоприятни.
Колелата можели да бъдат лесно адаптирани за различните култури, а прикачения инвентар може да бъде лесно агрегаиран към трактора. В допълнение, оперативните разходи на Farmall са били много ниски, а покупната цена е много атрактивна.


Модерен дизайн
Малко преди Втората световна война, IH представи изцяло нова серия на трактори Farmall, с напълно нов и модерен стил, разработен от известния дизайнер Raymond Loewy. Дори и днес дизайна на Farmall направен от Loewy е добре известен. По време на своя „живот” в тракторите от серията Farmall са внедрени голям брой нововъведения.  Можело е да бъде оборудван с дизелов двигател, ВОМ и усилвател въртящ момент, предшественик на днешната PowerShift трансмисия.


Различни модели - за всяко приложение
Новите Farmall  били известни като "буквени серии", а клиентите можели да избират от  A, B, C, H и М модели, като буквата определяла спецификацията на машината.
Тракторът Farmall скоро става популярен по целия свят, и IH започва да го произвежда в Великобритания, Германия, Австралия, Франция и Мексико. Накратко, тракторът се радва на световен успех.


Триумф в Европа
Тракторите Farmall, станали често срещана гледка и в Европа, като първоначално пристигат тук като част от плана „Маршал” на САЩ. С мощност от 12 к.с. Farmall Cub бил много популярен в малките ферми, а Farmall  H и M доказали своята ефективност при по-големите стопанства.
В началото на 1950 г, започва производството на Farmall във Франция, Германия и Велокобритания, като същевременно продължава вноса от САЩ на по-големите модели.


Новите серии от 2011 - и успехът на историята продължава
Преди 50 години, производството на серията Farmall e преустановено. Историята на този успешен трактор не е завършила, защото 35 години след последната произведена бройка от Case IH трактори носещи същото име отновно излизат от производтвената линия.
През 2011 г. Case IH продължи традицията и направи световна премиера на едни от най-успешните трактори в Европа по време на агро шоу във Франция.


Новият Farmall C
Новия Farmall C и неговите предшественици се свързват с няколко кючови характеристики: висока надеждност, най-модерната технология и широк обхват от дейности, които могат да се извършват.
Първата нова серия Farmall C,  е проектиран специално за използване в стопанския двор за операции като работа с челен товарач или работа в животновъдна ферма. Неговия компактен дизайн и форма го правят подходящ също и за отглеждане на плодове и зеленчуци, както и специални култури. Тази серия трактори поставя нови стандарти по отношение на видимостта на оператора. Само няколко следници след представянето му на пазара, фермери от цял свят споделят техните добри впечатления и предимства на новия Farmall. Освен новата серия Farmall C, има и други серии подходящи за широк кръг приложения, които ще бъдат представяни  стъпка по стъпка.