Trimble награди дилъра си за България - фирма НИК Електроникс за налагане на марката

Trimble награди дилъра си за България - фирма НИК Електроникс за налагане на марката

 

Американския производител на GPS навигации и уреди за прецизно земеделие Trimble награди дилъра си за България - фирма НИК Електроникс ООД за успешно налагане на марката.

 

Американската компания събра над 2000 човека в рамките на своя годишна среща, проведена в Колорадо, САЩ, с идеята да очертае новите тенденции в земеделието и да отговори на въпроса как технологиите променят селскостопанското производство.


„Все повече производители се нуждаят от точна и своевременна информация, за да вземат правилните решения - без значение дали става въпрос за картиране на добива, което ще покаже, кой сорт и технология имат по-добри показатели или променливо норма на торене, спрямо състояните на посевите" заяви генералния мениджър на Trimble  Ерик Арвеенсен.

 

Компанията, която е създател на автоматичното управление Autopilot, което се е превърнало днешно време в нарицателно, и технологията RTK представи своите нови продукти като постави ясен знак, че прецизното земеделие вече не означава, само по-прецизна работа на полето, но и правилно събиране и обмен на информация между офиса и машините и между самите машини на полето.

 

„Безспорно бъдещето в земеделието е свързано с комуникация между машините, но докато производителите на техника предлагат затворени системи, които да работят само между машини от една и съща марка, които целят да затворят клиента, то ние развиваме универсална технология, която без значение от марката машина, дава своевременна информация. Ние сме убедени, че са рядкост производителите, които залагат само на една марка машини и за тях е важно да използват избраната технология, без да зависят от ‘цвета на машината".


В рамките на събитието бяха връчени и годишните награди на Trimble като представителите на българската фирма НИК, успяха да се похвалят с две награди - първата за най-добро промотиране и изграждане на марката Trimble в Източна Европа, а втората награда беше задочно получена за българските фермери като най-иновативни производители отново в Източна Европа.

 

„Радвам се, че Trimble оценяват усилията, които полагаме за внедряване на тяхните технологии в България и на добрата оценка, която дават на нашите фермери. За мен е истинско удовлетворение, че макар GPS технологиите да започнаха да се използват сравнително по-късно в България, те много бързо успяха да навлязат сред иновативните ни производители и да се разширят в посока софтуер" заяви Иво Куманов, управител на НИК Електроникс ООД.

 


Новости от TRIMBLE за 2012
Тази година, Trimble представи първия online портал - www.myconnectedfarm.com , който съчетава възможностите на настолен земеделски софтуер и опцията за следене на основни параметри на машината в реално време. Очаква се порталът да стартира работа през Март 2012г като се предлага възможността системата да следи като началото основните параметри на седемте водещи производители на техника.


На събирането в Денвър беше демонстрирана и новата функция на дисплеите FmX, а именно безжичната комуникация между различни машини, което дава възможност на механизатори, работещи на едно и също поле да си изпращат AB линии за навигация или допълнителна информация за обработките като норма, ширина на инвентара, обработена площ и др. Така автоматично механизаторите виждат машините на своите колегите колеги на дисплея си както и информация какво вършат.

 

Trible Connected Farm

 

Новост са и двата специални гаранционни плана - удължена и разширена гаранция, които дават допълнителни възможности за гаранция до 5 години и подмяна на цялото оборудване, дори и при козметични дефекти на системата.
Най-новата технология в сектора прецизно земеделие RTX вече е достъпна и за Европа. Корекцията предоставя ниво на точност от 4 см без използването на базова станция като благодарение на сателитната компания OmniSTAR технологията е достъпна в цял свят за приемниците на Trimble.

 

Trimble