Trimble предлага очертване в системата ИСАК с GPS навигации

Trimble предлага очертване в системата ИСАК с GPS навигации

Успешно приключиха последните тестове на фирма НИК, при които се потвърди възможността за импортиране на GPS данни в системата ИСАК. По този начин фермерите ще могат да използват генерираните парцели от своето Trimble оборудване като ги предоставят в Общинскитe служби по Земеделие.

Пренасянето на парцелите се осъществява с USB памет, която директно се зарежда в компютър в общинската служба. Файлът, който се използва за очертаването на даден парцел, се нарича Boundary и е от полигонов тип.

Чрез този процес се спестява от времето в ръчно очертаване на компютър и се избягват грешки и неточности при декларираните площи. Така всеки фермер ще може да обиколи реалните блокове, които се обработват. А това е особено важно при масиви, които се делят от няколко земеделски производители.

„Положихме необходимите усилия в тази посока в развитие и тестване на тази функционалност, за да услесним своите клиенти в кампания по директни плащания 2010”, заяви управителят на НИК ООД Иво Куманов. „Ние можем да гарантираме за формата на файла и точността на GPS данните с факта, че освен производител на селскостопанско оборудване, Trimble участват във военната и геодезическата индустрии, което им дава достъп до професионални ГИС решения и типове файлове”, допълни той.

Повече информация за тази функционалност може да бъде намерена на сайта на ДФЗ, а специално ръководство за Trimble оборудването в интернет сайта на фирма НИК ООД –  www.nik.bg.