Trimble придоби NTech Industries, за да разшири възможностите за прецизно земеделие

Trimble придоби NTech Industries, за да разшири възможностите за прецизно земеделие

Trimble обяви, че е придобила „NTech Industries” за разширяване на своите бизнес решения в сферата на прецизно земеделие. Това съобщи за Трактор.БГ официалният представител на Trimble за България НИК ООД. NTech  е основана в началото на 90-те в Ukiah, Калифорния, като по този начин прибави в структурата си трета компания в сферата на прецизното земеделие. NTech е водещ доставчик на технологии за анализиране на посеви, които позволяват на земеделските производители да намалят разходите и въздействието върху околната среда чрез контролиране на прилагането на азот, хербициди и др. Постижението на Trimble ще доведе до увеличаване способността си да предлага иновативни решения за фермерите. Финансовите условия все още не са оповестени.

NTech продуктите използват оптични наблюдения, анализи и променливи норми при обработки, необходими за увеличаване добива на култури. Системата GreenSeeker ® определя състоянието на културите и осигурява оптималното количество азот.  Автоматичната спот-спрей- система WeedSeeker ® анализира наличието на растения, като пръска единствено самото растение, без почвата около него.
 
Системите обикновено се използват в съчетание със системата за глобално позициониране (GPS) и решения за контрол по приложение на продукти,  двете от които са подкрепени от продуктите за прецизното земеделие на Trimble.

"Целта на Trimble е да се осигурят пълни решения в земеделието - от управление на машината и автоматизирано управление до контрол на обработките. Придобиването на NTech предоставя  на клиентите на Trimble още повече начини за спестяване от тор и хербициди, както и намаляване  въздействието им върху околната среда", каза Ерик Арвесен, Вицепрезидент и генерален мениджър на Trimble, Земеделски сектор. "Чрез прилагане на правилното количество  суровини за оптимално развитие на растенията, земеделските производители могат да постигнат максималната ефективност и да избегнат свръхдозирането на тор или хербициди”, обясни Арвесен.

"GreenSeeker и WeedSeeker решения са научни постижения за променливи норми по  прилагане. Нашата технология предлага на фермерите иновативни решения за контрол на торове и препарати за защита на посевите, които в крайна сметка водят до намаляне на разходите ", каза Тед Mейфилд, главен оперативен директор на NTech. "Ние сме развълнувани от присъединяването ни към Trimble и вярваме, че нашите комбинирани технологии ще предоставят на  фермерите по-ефективно решения за управление на контрол  по приложенията в полето”, добави още той.

За повече информация можете да посетите сайта на НИК ООД.