Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Trimble придоби NTech Industries, за да разшири възможностите за прецизно земеделие

Trimble придоби NTech Industries, за да разшири възможностите за прецизно земеделие

Trimble обяви, че е придобила „NTech Industries” за разширяване на своите бизнес решения в сферата на прецизно земеделие. Това съобщи за Трактор.БГ официалният представител на Trimble за България НИК ООД. NTech  е основана в началото на 90-те в Ukiah, Калифорния, като по този начин прибави в структурата си трета компания в сферата на прецизното земеделие. NTech е водещ доставчик на технологии за анализиране на посеви, които позволяват на земеделските производители да намалят разходите и въздействието върху околната среда чрез контролиране на прилагането на азот, хербициди и др. Постижението на Trimble ще доведе до увеличаване способността си да предлага иновативни решения за фермерите. Финансовите условия все още не са оповестени.

NTech продуктите използват оптични наблюдения, анализи и променливи норми при обработки, необходими за увеличаване добива на култури. Системата GreenSeeker ® определя състоянието на културите и осигурява оптималното количество азот.  Автоматичната спот-спрей- система WeedSeeker ® анализира наличието на растения, като пръска единствено самото растение, без почвата около него.
 
Системите обикновено се използват в съчетание със системата за глобално позициониране (GPS) и решения за контрол по приложение на продукти,  двете от които са подкрепени от продуктите за прецизното земеделие на Trimble.

"Целта на Trimble е да се осигурят пълни решения в земеделието - от управление на машината и автоматизирано управление до контрол на обработките. Придобиването на NTech предоставя  на клиентите на Trimble още повече начини за спестяване от тор и хербициди, както и намаляване  въздействието им върху околната среда", каза Ерик Арвесен, Вицепрезидент и генерален мениджър на Trimble, Земеделски сектор. "Чрез прилагане на правилното количество  суровини за оптимално развитие на растенията, земеделските производители могат да постигнат максималната ефективност и да избегнат свръхдозирането на тор или хербициди”, обясни Арвесен.

"GreenSeeker и WeedSeeker решения са научни постижения за променливи норми по  прилагане. Нашата технология предлага на фермерите иновативни решения за контрол на торове и препарати за защита на посевите, които в крайна сметка водят до намаляне на разходите ", каза Тед Mейфилд, главен оперативен директор на NTech. "Ние сме развълнувани от присъединяването ни към Trimble и вярваме, че нашите комбинирани технологии ще предоставят на  фермерите по-ефективно решения за управление на контрол  по приложенията в полето”, добави още той.

За повече информация можете да посетите сайта на НИК ООД.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug