Trimble пускат опция за променлива норма за EZ-Guide 500

Trimble пускат опция за променлива норма за EZ-Guide 500

Trimble представи допълнителната опция за AgGPS® EZ-Guide® 500, а имено променлива норма при обработка  (Variable Rate Application). Тази функция осигурява контрол, позволяващ на фермерите да използват тор, препарати и семена само там, където това е необходимо и да намалят суровините като подобрят качеството на обработка.

Променливата норма дава възможност на фермерите да качват карти на парцела в AgGPS® EZ-Guide® 500 като тя същевременно чете данните, изпраща информация за необходимата норма на контролера и прилага подходящото количество за полето.

AgGPS® EZ-Guide® 500 е съвместим с Trimble® EZ-Boom®, така както и с други популярни контролери. Той е лесен за използване и VRA функцията е достъпна не само за агрономи, но и за механизатори. Веднъж потребителят създал карта в необходимия. SHP формат, зареждането и в EZ-Guide 500 е лесно чрез USB флаш памет.

„В днешната икономика при спад на цените на продукцията и увеличаване на разходите за нея, фермерите се нуждаят от вариант за намаляване на себестойността, използвайки ефективни технологични алтернативи.” каза Ерик Арвесън, генерален мениджър на Trimble в сектор Земеделие. „Променливата норма позволява  да се поставя оптималното количество препарат или тор само там където е нужно, което помага на фермерите да намерят перфектния баланс между продуктивност и вложени разходи.”

Тази опция ще бъде възможна за използване и от вече закупилите EZ-Guide 500 като е нужна само смяна на софтуера и код за активация. Цената на тази функция не е оповестена все още за Европейския пазар.

За повече информация посетете www.trimble.com/agriculture или тук.