Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Trimble с нови GPS решения и софтуер за управление на стопанствата (ВИДЕО)

Trimble с нови GPS решения и софтуер за управление на стопанствата (ВИДЕО)

Водещият световен производител в областта на GPS навигациите и прецизното земеделие - Trimble ( Тримбъл ), взе участие на изложението Cereals 2014, Което се проведе в Англия.

 

Пред камерата на Трактор.БГ, Флорент Сирак - Мениджър Продажби за Европа, заяви, че в лицето на официалният си представител за България – фирма НИК, фермерите могат да разчитат на един доказан във времето и надежден партньор, с помощта на който най-новите технологии от Trimble да оптимизират работата в техните стопанства.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

 

Той презентира мултифункционалния дисплей CFX 750, който съчетава GPS навигация и може да осъществява контрол на машините и секциите при сеитба, торене и пръскане. Осем инчовият цветен дисплей позволява да се избират определени режими за навигиране и автоматично управление.
„Този GPS е идеален за фермери, които стартират с прецизно земеделие, а в последствие могат да надградят системата с различни опции. Както този, така и всички други наши дисплеи могат да бъдат оборудвани на всяка марка трактор и да контролират работата на различни видове машини. Менюто е изключително лесно за употреба и позволява настройка на всички машини бързо и интуитивно.

 

CFX 750 може също така да бъде свързан към комбайн и да събира данни за процеса на жътвата и количеството на добивите. Целият набор от събирана информация може да бъде изпращана до софтуера във фермата, където да се наблюдават добиви , местоположение на комбайните и тракторите, както и тяхната производителност.

 

При дисплейът Trimble FMX са налице повече функции и възможности в сравнение с CFX 750. Тук е налице 30,73-сантиметров цветен сензорен екран с изгледи отгоре и триизмерна перспектива. Това е първият тъчскрийн дисплей с 2 вградени GPS+GLONASS приемника, използващи най-новата GNSS технология. Освен автопилот и контрол на секциите, той може да осъществява контрол на растенията - Green Seeker, контрол на пръскащи щанги при пръскачките и нормата на пръскане. Както и при CFX 750 тук също е налице възможност за мониторинг на добивите и картиране при жътва с комбайн.

 

Trimble

 

Пред камерата на Трактор.БГ, Флорент Сирак обясни и предимствата на системата Connected Farm.
„Този софтуер позволява свързването на всички данни от дисплеите Trimble. При жътва фермерите могат да видят карта с нивата на добивите от своите землища и да анализират продуктивността на своите площи с цел оптимизация през следващата година.

 

Новост за пазара в Европа е и новият GPS дисплей Trimble TMX 2050.
„Този дисплей е нашият най-нов продукт. Има нов интерфейс и всички менюта в него са бързо достъпни и добре организирани. Той съдържа всички досега познати функции плюс нови опции, както и връзката със софтуера Connected Farm. Фермерите могат да виждат на дисплея своето землище – отгоре и бързо да превключват към работен изглед от гледна точка на трактора. Дисплея позволява бърза навигация и намиране на парцелите и информация за обработените площи в стопанството. Всичко това води до по-висока ефективност и спестяване на разходи.“

 

За подробна информация относно продуктите на Trimble, можете да се свържете с официалния представител за България – фирма НИК Електроникс.

 

Trimble GPS autoPilot

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug