Trimble с нови продукти и заявка за дългосрочно пазарно лидерство в България

Trimble с нови продукти и заявка за дългосрочно пазарно лидерство в България

Темата за прецизното земеделие бе една от водещите по време на изложението за селскостопанска техника Агритехника в Германия.

 

За това какви са очакванията на един от световните лидери в производството на уреди за прецизно земеделие - Trimble, Трактор.БГ разговаря с г-н Вайдемар Шафер, търговски мениджър на Trimble за Русия и Източна Европа.

 

„Всъщност бъдещето вече е тук. Ако погледнете нашия щанд, то вие ще видите решения за почти всички нужди в селското стопанство. Хората обичат да се говори за изцяло роботизирани системи, които най-вероятно ще излязат на пазара серийно след 10-15 години, но в момента ние предлагаме решения, които реално в близките години ще навлязат много масово в земеделските стопанства. Говоря за системите за GPS навигация при почвообработка, за сеитбен контрол, за контрол на торенето и пръскането, за прибирането на реколтата, за управлението на водите. Ако погледнете зад мен, до логото на Trimble ние сме поставили именно този символ, показващ кръговрата на всички земеделски операции, които могат да бъдат обхванати от прецизното земеделие и технологиите, които Trimble предоставя."


„ Относно българския пазар и продуктите на Trimble, ние определено сме пазарен лидер. Причините за този факт са няколко : Първо предлагаме висококачествени продукти, второ имаме изключително добър партньор в лицето на фирма НИК ООД, които вече доста години работят в България за налагането на културата и разбирането сред фермерите за „прецизно земеделие", както и марката Trimble. Именно заради това, аз съм сигурен , че ние ще запазим своите лидерски позиции в България.", категоричен бе г-н Шафер.


На въпрос на Трактор.БГ, кои продукти на Trimble се очаква да бъдат все по-популярни в България, г-н Шафер заяви че в близките няколко години това ще са определено RTK навигациите. На второ място очаквам това да бъде нашия нов продукт, който започнахме вече да промотираме - това е Green Seeker. Това е оптична сензорна система, която позволява прецизен контрол и картиране при внасянето на торове в зърнопроизводството.

 

Благодарение на нея могат да бъдат постигнати спестявания от торове в размер на около 50 лв./хектар. Тя е съвместима с навигационния дисплей FmX на Trimble. Освен в зърнопроизводството системата може да се използва и в други сектори, като лозарството и овощарството например.

 

По повод работата с фирма НИК, официален представител на Trimble за България, г-н Шафер заяви : „Нашите очаквания в работата ни с НИК, са просто да продължим и занапред това добро партньорство за да бъдем и занапред пазарни лидери в България.", каза в заключение г-н Валдемар Шафер.

 

 

© 2011 Tractor.BG

снимки, текст и видео - Трактор.БГ