Универсал НВГ предлага у нас италиански машини за зелена линия (СНИМКИ+ВИДЕО)

Универсал НВГ предлага у нас италиански машини за зелена линия (СНИМКИ+ВИДЕО)

Фирма Универсал НВГ – гр. Долна Оряховица представи на българските фермери машини за зелена линия на италианската компания ENOROSSI. Високата производителност, ниските разходи и минималната поддръжка са само някои от качествата на техниката за събиране и обръщане на сено. Здравата конструкция на рамата и роторите гарантират отлични резултати дори и при работа в тежки условия.

 

Основната цел на италианския производител при разработването на сенообръщачи и сеносъбирачи е намаляване на времето за съхнене на растителната маса до минимум, бързото и ефективно събиране и обръщане на окосеното сено, запазвайки ценните хранителни вещества на фуража.

 

Сенообръщачите се монтират лесно и бързо на трактора, а за поддръжката им се изискват минимално време и усилия.
 


Изключително голям интерес предизвика уникалния за българския пазар комбиниран двоен роторен сенообръщач и сеносъбирач модел DR420-4R , който само с няколко лесни настройки може да извършва шест различни работни операции. Това е най-предпочитания модел от всяко стопанство като многофункционална машина за събиране и обръщане на сено. DR420-4R може да разхвърля сеното, да го премести и обърне странично в сух терен, да събира сено в един или в два откоса, може да събира сеното само от лявата страна или да го преразпредели при работа по граница или в сянка. По този начин фермера не само спестява от закупуването на няколко инвентара за събиране и обръщане на растителната маса, но и увеличава производителността си с високата работна скорост до 15 км/ч. Допълнителното оборудване на рамената и пружините позволява на роторите да работят и в двете посоки на движение, което е особенно необходимо, когато се работи по граничните линии на парцела или се препразпеделя сеното заради сенчести места. Модела дава изключителната възможност за регулиране ширината на събиране: в централен откос от 350 до 420 см, в страничен откос до 420 см или в двоен откос от 330 до 420 см.


Друг представител на комбинираните сеносъбирачи и сенообръщачи е модел GF350. Представлява откосна роторна сламосъбирачка, специално създадена за равно сеносъбиране и разхвърляне в площи с неравности или в хълмисти терени, идеален за малки и средни стопанства. Работната ширина е до 330 см, а механичния винт дава възможност за регулиране на работната височина на пружините.

 

Моделите от серията сенообръщачи VORTEX, са с изключително широк диапазон на работa от 310 см до 745 см и с възможност за избор между навесен и прикачен вариант. Характерното за тези серия е оборудването на колелата с амортисьори, които отлично копират наклона при работа в неравни терени, а U-образната рама позволява хидравлично сгъване на страничните секции над 90 градуса, което гарантира лесно, сигурно и безопасно движение по пътищата.

 

 

Модела VORTEX G2V разхвърля и обръща сеното във въздухопроходими откоси, запазвайки най-високото качество на фуража. Работната ширина от 310 см го прави идеален за малки стопанства и работи отлично в хълмисти райони, където компактните и малки машини за много необходими.

 

Модела Vortex G4V спецално създаден за фермерите, които държат на оборудването и контрола над машината, предлагайки хидравлично регулиране на работа в наклон, хидравлично сгъване и разгъване на рамата и механична промяна на работната височина. Възможност за избор са между навесен и прикачен вариант и между модели с работни ширини от 420 до 570 см.
 

Най-големия представител от тази серия VORTEX, модела G6V, e много подходящ за големи стопанства с изключително високата си производителност с оглед на голямата работна ширина от 745 см, а в стандартното оборудване на прикачния му вариант е включено хидравлично регулиране на наклона и две централни колела, които позволяват отлично адаптиране на сенообръщача към земната повърхност.

 

Машините за събиране на сено на италианския производител ENOROSSI са проектирани и разработени в различни по размери модели, като по този начин модат да отговорят на изискванията на всеки фемер. Предлагат се в навесни и прикачни варианти, модели с един или с два ротора; модели с централно, странично или комбинирано събиране, като покриват изключително широк диапазон на работния захват от 130 см 1150 см.
 


Навесния модел RP се предлага с работни ширини от 130 см до 440 см, а пружинното окачване на рамата позволява работа при всякакви видове терени, с отлично копиране на земната повърхност, като така се запазва високото качеството на събраната растителна маса.

 

Прикачни модел RT с възможност на работа до 760 см, позвлява не само регулиране на на работните ширини, но и хидравлично управление директно от кабината на трактора при вдигането и спускането на работните органи.
 


Прикачните и навесните сеносъбирачни модели с “V” – образна рама от сериите EASY RAKE са с изключителна широк диапазон за избор на работна ширина от 500 см до 1150 см. Всички работни органи са с диаметър 140 см, с възможност за монтиране на централно колело, с хидравлично регулиране на натиска на работните органи, с промяна в ширината на откоса с механични обтегачи или с хидравлични цилиндри. Оборудването включва още хидравлично преминаване от двоен в единичен откос, контрол на ъглъла на събиране, възможност за работа само с едната страна на рамата, система за събиране на по тежки култури, автоматична система за прикачаване и патентованата иновативна система за автоматично повдигане на рамата при завиване на повече от 90 градуса и при наближаване края на полето.

 

Роторните сеносъбирачи от сериите RR и DRAGON FLY също са разработени в навесен и прикачен вариант и са с възможност за избор на работните ширини от 320 до 770 см с механично и опционално хидравлично регулиране на работните височини.

 

Всички машини за събиране и обръщане на сено са с карданно задвижване със съединител, а рамата, работните органи и пружините са произведени от висококачествена стомана C85, което гарантира дълъг срок на експоатация и минимални разходи за поддръжка.
 


За повече информация посетете сайта на „УНИВЕРСАЛ-НВГ“ www.universal-nvg.bg или се свържете с търговския отдел на фирмата на телефон 06173 / 99 99; 0889 23 10 12; 0885 33 13 55 ; [email protected]

 

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!