Универсал НВГ представи нов уред за киселинноста на почвата на американската фирма Spectrum

Универсал НВГ представи нов уред за киселинноста на почвата на американската фирма Spectrum

В България вече има доста фермери, които са се ориентирали към предимствата на прецизното земеделие, комрнтира пред Трактор.БГ, Венцислав Върбанов от фирма Универсал НВГ, която представи нови технологии в областта на прецизното земеделие по време на селскостопанското изложение АГРА 2010. Tепърва тези продукти ще стават по-познати и предпочитани от българските земеделци, добави още Върбанов.

Сред новостите на щанда на Универсал бяха продуктите на американската фирма Spectrum, които не без основание, привлякоха вниманието на много от посетителите със своята функционалност и достъпна цена. Например уредите за киселинност на почвата показват много добре при каква киселинност на почвата какво количество азот, фосфор или калий може да бъде поето от нея. В същото време цената на уреда е повече от достъпна – само 180 лв. Тази инвестиция гарантира минимизиране на разходите при закупуването на тор.

Метеостанциите на американската Spectrum също бяха сред новостите, представени от Универсал НВГ. Те се предлагат в голямо разнообразие, в зависимост от нуждите на клиента. Например компактната Мини метеостанция за наблюдение на заобикалящите фактори отчита скоростта и посоката на вятъра, количеството на валежите, фазите на луната, температурата и влажността на въздуха. Станцията е с wireless, позволяващ преноса на всички данни до конзола, монтирана в дома или в офиса.

Голямо беше разнообразието на дюзодържачи на немската фирма Lechler и на италианската Geoline – цедки, капачки за дюзодържачите – пълно окомплектоване с резервни части за пръсачки. Италианските помпи Comet и пълната гама резервни части за тях – мембрани, клапани и други, разпоредителните системи на италианската фирма GeoLine за поддържане на нормата на пръскане, независимо от промяната на скоростта на движение, също бяха много атрактивни като цени и качество за посетителите.

Универсал НВГ представи по време на АГРА и навигационните системи на немската фирма Muller Elektronik Track-Guide, както и контролерът, който поддържа нормата на пръскане, независимо от промяната на скоростта на движение. Продуктът е с външна антена egnos, сигнал за точност до 15 см и опция selection view, позволяваща на водача да изключва с точност секциите на пръскачката при препокриване. Този продукт се оказа и един от най-привлекателните за посетителите на щанда на долнооряховската фирма.

По време на изложението Универсал представиха и автопилот системите на Reichhardt, които предлагат на българския пазар от миналата година. Системата за автоматично управление спестява много разходи чрез точно позициониране на инвентара при всички видове обработка.

Щандът на Универсал НВГ беше пълен с клиенти през всички дни на изложението.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!