Универсал НВГ представи новата GPS система Mueller TrackGuide III (ВИДЕО)

Универсал НВГ представи новата GPS система Mueller TrackGuide III (ВИДЕО)
Фирма Универсал НВГ, официален вносител на престижната немска марка GPS оборудване -  Muеller Elektronik, представи пред българските земеделци изцяло новата Muеller TrackGuide III система за GPS управление и мониторинг на изложението БATA Агро в Стара Загора.
 
Пред Трактор.БГ Виктор Кнаус, продуктов мениджър в Mueller Elektronik разясни кои са подобренията по навигационната система.
 
„В сравнение с TrackGuide II тук подобрихме значително както външния вид, така и функционалностите и вече имаме тъч-скрийн пълноцветна навигация с 8 инчов монитор. Тя работи с всички навигационни контури за работа в полето и е изцяло съвместима с ISOBUS терминали. Предлага се с 3 вида приемници, като за безплатните GPS сигнали точността е от 15 до 20 см., а при платен RTK сигнал тази навигация може да осигури точност до 2 см.“
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:
 
 
Навигационна система TrackGuide III има функция за запаметяване на различни машини и може да се използва лесно и бързо на различни трактори в стопанството, които са и опционално оборудвани с хидравлична система за автоматично управление.
 
Навигацията може да бъде доокомплектована със система за управление на прецизно пръскане при пръскачките– контрол на секциите, контрол на хидравликата и налягането, регулиране нормата на пръскането. Навигацията е напълно съвместима и работи с наличните раид-контролери на пръскачки като Amazone, Hardi, Berthoud, John Deere, Horsch. В допълнение може да бъде добавена и камера, която да позволява на дисплея да се виждат пръскащите секции, което е от изключително удобство за оператора и повишава ефективноста по време на работа в полето.
 
„Тази GPS  навигация работи както със западните сателити, така и с наличните за територията на България руски спътници, което гарантира, че фермерите няма да имат никакво презастъпване в картираните площи и по този начин спестяват  торове и препарати - един от най-скъпите компоненти в производството на селскостопанска продукция“, обясни Виктор Кнаус. 
 
Muеller TrackGuide III позволява също така внасяне и зареждане на файлове с данни за картирани площи на стопанствата, включително за сравнителни анализи и мониторинг върху данни и състояние на земеделските блокове от предходната година. Това дава възможност на оператора на трактора да прецизира допълнително нормата на торене или пръскане в уязвимите зони.
 
От официалния вносител на Muеller Elektronik  в България  Универсал НВГ, заявиха, че новата навигационна система Track Guide III може да бъде закупена на промоционална цена до края на септември. 

Контакти за допълнителна информация:
 
Универсал НВГ - Долна Оряховица
0887227460
0887105225
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!