Универсал-НВГ представи пред гости два нови бранда на БАТА АГРО Есен 2016 г.

Универсал-НВГ представи пред гости два нови бранда на БАТА АГРО Есен 2016 г.
За поредна година „Универсал-НВГ“ се представи отлично на изложението Бата Агро Есен 2016, което се проведе в Стара Загора от 30 август до 3 септември. Освен добре познатите марки земеделски машини, инвентар и технологии за прецизно земеделие, фирмата показа и техника на два нови бранда, с които разшири своето търговско портфолио през 2016 година. Подробна информация за всички машини, предлагани от УНИВЕРСАЛ-НВГ, посетителите на щанда получиха от търговските консултанти на фирмата и от чуждестранните специалисти на отделните марки производители.
 
 
Първия от брандовете, който Универсал-НВГ представи е EUROTECHNICS AGRI - френски холдинг, създаден от сливането на добре познатите на световния пазар за почвообработваща техника марки JEAN DE BRU и GOIZIN.  Като производител, компанията съществува повече от 100 години, а широката гама на предлаганата техника позволява лесно адаптиране към различните пазари. 
 
Почвообработващите машини са произведени от закалена стомана и  надеждно работят при голямо натоварване, в сухи или тежки почви. Плуговете, дисковите брани и стърнищните продълбочители се характеризират със своята бързина, качествена изработка и изключително висока производителност, при нисък разход за гориво. Плуговете са от 3 до 6 корпуса, а навесните и прикачните дискови брани са от 3 до 7 метра работна ширина. 
 
Навесните обръщателни  плугове серия GOIZIN модел PRESTIGE, имат възможност за регулиране  ъгъла на работните органи в зависимост от различните условия на почвата. При проектирането им се акцентира върху здравината на рамата и разстоянието между плужните органи, за да се увеличи максимално срока на екплоатация и безаварийната работа на полето. Лентовите дъски и разстоянието от почти метър между работните тела, дават възможност за свободно движение на растителните остатъци, дори при работа в тежки почви. Опростената модулна конструкция на плуговете, позволява равномерно разпределение на налягането по цялата дължина на  двупрофилната рама, придавайки изключителна здравина и сигурност при работа във всички видове почви. Мемори цилиндър, който е базово монтиран на почти всички модели, спомага за по-лесното завъртане на плуга в края на полето.  В стандартното оборудване на обръщателните плугове  е включена  гума за регулиране на  работната дълбочина, а опционално всеки модел може да бъде поръчан с комбинирано колело за работа и транспорт. 
 
Изложената на бизнес форума навесна  дискова брана, модел PRODISK, предизвика изключително голям интрес . Тя се предлага в  работни ширини от 3.00 м до 5.00 м, с назъбена форма на дисковете и диаметър  610 мм или 670 мм. Разстоянието между гредите е 110 см за по-интензивно смесване на почвата с растителните остатъци. Регулирането  на работната дълбочина е механично или опционални хидравлично.
 
След браната за отличното подравняване на терена се грижи  тежък ролков RJB валяк. Той е с диаметър на дисковите елементи 550 мм, тегло 240 кг на метър и разстояние между тях 125 мм, с чистачи, които не позволяват натрупване на маса при работа в по-влажно време. Подходящ е за всички видове почви, осигурява отлично разбиване на образуваните буци. Регулирането на работната дълбочина на браните става именно чрез задния валяк, а хидроакумулаторите на валяка гарантират  сигурност при наличие на препятствия. Възможността за монтиране на гребеновидната брана зад валяка, позволява по-добро изравняване на терена и миксиране на почвата с хранителните остатъци.
 
Големия ъгъл на агресия, тежката обща маса, размера на дисковете и високата работна скорост до 10-15 км/ч , осигуряват бързина в работата отлична почвоподготовка в дълбочина до 15-17 см и изключително висока производителност, с много нисък разход на гориво.
 
За първи път на  Бата Агро УНИВЕРСАЛ-НВГ престави италианския бранд  ENOROSSI, с изключително интересни за посетителите от животновъдния сектор машини. Компанията е специализирана в производството на дискови и барабанни косачки,  машини за събиране и обръщане на сено, балопреси, тороразхвърлящи ремаркета, миксери, цистерни за течни торове и други.
 
 
Създадена преди повече от 40 години, ENOROSSI предлага най-доброто като съотношение „качество-цена“. С времето са създадени много филиали, успявайки да достигнат до фермерите по целия свят. Компанията инвестира не само в разширяване на портфолиото си, но и в повишаване качеството на произведената техника. 
 
Високата производителност, здравата изработка на конструкцията и ниските разходи за поддръжка отреждат на италианския производител една от  челните позиции на световния пазар.
 
Сенообръщачите ENOROSSI се монтират лесно и бързо на трактора, а за поддръжката им се изискват минимално време и усилия. 
На посетителите беше показан модела RR 320 – роторен представител на събирачите, който с голямата си работна ширина постига висока производителност и бързина в работата. Пружинните органи, с дебелина 5мм са изработени от износоустойчив материал (стомана С85), което позволява дълъг срок на екплоатация.
 
Изключително голям интерес предизвиква уникалната за българския пазар многофукционална  комбинирана двуроторна машина за събиране и обръщане на сено модел DR420-4R. Само с няколко лесни настройки тази машина може да извършва шест различни работни операции. DR420-4R може да разхвърля сеното; да го премести и обърне странично  в сух терен, да събира сено в един или в два откоса, може да събира сеното само от лявата страна или да го преразпредели по граничната линия или в сянка.  По този начин фермера не само спестява от закупуването на няколко инвентара за събиране и обръщане на растителната маса, но и увеличава производителността си с високата  работна скорост до 15 км/ч. Допълнителното оборудване на рамената и пружините, позволява на роторите да работят и в двете посоки на движение, което е особено необходимо, когато се работи по граничните линии на парцела или се препразпеделя сеното заради сенчести места.  Модела дава изключителната възможност за регулиране ширината на събиране: в централен откос от 350 до 420 см, в страничен откос до 420 см или в двоен откос от 330 до 420 см.
 
На изложението  беше показана и дисковата косачки модел DM, с работна ширина 320 см и възможност за работа при високата работна скорост до 15 км/ч, което гарантира изключително висока производителност до 30 дка/ч. Косачките от тази серия се характеризират с отлично копиране на терена при работа в хълмисти терени. Дисковете са усилени и се предлагат във варианти с два или три ножа, а системата ShareHUB предпазва гредата от препятствия, благодарение на независимото си окачване.
 
 
УНИВЕРСАЛ-НВГ представи на посетителите нови четки за почистване на плацове и складови помещения на немския производител WESTERMANN. Четките са с триточково окачване към предна или задна навесна система, с диаметър на основната четка 520 мм, с възможност за поставяне на странична четка за почистване на ъгли и труднодостъпни места.
 
 
Основен акцент беше поставен и върху новия модел на италианската самоходната пръскачка GRIM GT7 , която се отличава с новия  6 цилиндров двигател IVECO FPT NEF 6.800 cc Turbo Intercooler, с мощност 170 к.с.
 
 
Моделът е с хидравлично разширение на гумите, което спомага за точното позоциониране на пръскачката в междуредията на царевицата.  Друга особеност на тази серия е хидравличното повдигане на кабина до височина 350 см, което позволява влизане в междуредията на един доста късен етап от развитието на царевицата.
 
Силен интерес предизвика и единствения на българския пазар 8-редов предсеитбен култиватор на финландския производител POTILA. Използването му в полето може да подготви почвата за сеитба само с еднократна обработка. Работните ширини, в които се предлагат култиваторите са от 5 до 12 метра, а рамата при всички модели е проектирана и изградена по иновативен начин.
 
 
Вибриращите S-образни  работни органи разположени в 8 реда, предотвратяват натрупването на растителни остатъци между тях, а с разстояние между телата 7 см или 8 см, в зависимост от модела, осигурява отлична почообработка. Тази конструкция на култиватора осигурява перфектна предсеитбена обработка на семенното легло, намалява теглителното изискване на машината и значително намалява разходите за гориво.
 
Интензивното вибриране на S-образните работни органи разбива буците от оранта, като в същото време и запълва празнините. Сеитбеното легло е обработено толкова добре, че дори дребнозърнестите култури имат оптимални условия за поникване.
Мощната подравняваща дъска Crossboard пред и зад работните органи, смила и натрошава буците и изравнява почвата, а пружиниращите органи отзад разрохкват повърхността и създават ефективна защита срещу образуване на кора. Благодарение на тези пружиниращи органи, по-дребната фракция от почвата слиза в дълбочина 5-6 см, където се намират семената. 
 
Работната дълбочина може лесно да се регулира хидравлично, което е отлично за работа в полета с различни типове почва. Опорните колела  и рамата от три секции копират отлично терена и  осигуряват изключителна маневреност и стабилност при движение.
 
На изложението бяха показани  и добре познатите марки, които фирма УНИВЕРСАЛ-НВГ представлява за българския пазар:
 
- терминали и системи за автоматично управление MULLER ELEKTRONIK
- дисковите брани BRIX 
- шредери TIERRE с фиксирана рама, с механично и хидравлично изместване на рамата
- помпи за пръскачки COMEТ
- немски дюзи LECHLER и др. 
 
За всички  машини фирма „Универсал-НВГ“ООД предлага гаранционно и следгаранционно обслужване и обучение за работа с техниката. Фирмата разполага с отличен сервизен център в Долна Оряховица, както и с обучени мобилни сервизни техници.  За предлаганата техника има постоянна наличност на резервни части от първостепенна важност.
 
За своите клиенти „Универсал-НВГ“ предлага разработване на проекти по програми за финансиране и сътрудничи за преференциално кредитиране от водещите банки в България.
 
За повече информация посетете сайта на фирмата на WWW.UNIVERSAL-NVG.BG или се свържете с търговския отдел на телефони: 06173 99 99 или 0887 227 460.
 
 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!