Универсал НВГ представя нови GPS навигационни системи Muller

Универсал НВГ представя нови GPS навигационни системи Muller

Дилърът на трактори и комбайни Claas, Универсал НВГ представя нови автопилот системи и навигации за прецизно земеделие на Müller Elektronik и Reichhardt. Системите увеличават производителността на машините до 7 % като спестяват време, гориво и препарати.

Обновената система Track Guide на Müller Elektronik е с цветен 15-сантиметров дисплей с меню на български език. Track Guide разполага с 4 режима на работа, както и с вградена памет от 1 GB и USB памет 2 GB. Работния процес може да бъде наблюдаван отгоре или в перспектива в 3D формат. Допълнителното оборудване включва Tilt сензор, филтриращ заклащането на кабината, както и датчик за автоматично включване и изключване на работното положение. Голямо предимство е, че посредством системата може да се работи дори през нощта и в мъгла, когато видимостта е минимална.

Универсалните ISOBUS системи Basic Terminal и Comfort Terminal на Müller позволяват извършването на операции по навигиране, автоматично управление и управление на инвентара от един монитор. 
Системата Track Leader 2 позволява управление в 4 работни режима – A-B (прави линии), идентичен контур, изгладен контур и режим А+. А Track Leader TOP работи с автопилот с точност до 2,5 см следа към следа.

Всички функции на пръскачката могат да бъдат управлявани чрез системата Section Control. Тя позволява да се поддържа зададената норма на пръскане независимо от скоростта на машината. Също така с нея могат да бъдат управлявани хидравличните функции на пръскачката и автоматичното изключване на секциите при покриване или маневри в края на полето.
Системата Farm Pilot пък осигурява възможност за задаване на поръчки чрез USB памет или по GPRS връзка.

Универсал НВГ предлага на пазара и автопилот системата PSR, използваща сензорите Sonic и TAC на компанията Reichhardt. Sonic разпознава релефа на почвата и отдалечеността на обектите. Това го прави удачен при работа в релсова сеитба и редови култури. TAC сензорите са сензори опипвачи, подходящи за жътва на редови култури като царевица и слънчоглед. Системата работи със сигналите EGNOS, Omnistar XP, Omnistar HP и RTK, даващи различна точност при работа.

RTK сигналът осигурява висока точност при всички видове обработки. Позволява прецизност до 2,5 см, необходима при обработки като сеитба, окопаване и др. Комуникацията се извършва чрез радио модем или GSM модем. При по-големи стопанства е удачно използването на собствена базова станция, а в останалите случаи е удачно да се използва RTK мрежа с покритие в цялата страна.