Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Универсал НВГ проведе годишната си среща с фермери в Долна Оряховица

Универсал НВГ проведе годишната си среща с фермери в Долна Оряховица

фермери в дискусия за видовете семена на ДЗИ

Дни преди да започне масовата жътва, фирма Универсал НВГ събра фермери и клиенти от цялата страна с цел подготовка за жътвената кампания и демонстрация на машините в работен режим на полето.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО

 

Николай Върбанов - Управител на фирмата, която е дистрибутор на марките Claas, AMAZONE и продукти за прецизно земеделие, посрещна гостите в базата в Долна Оряховица, където бяха презентациите.

„Жътвата ще започне всеки момент и затова избързахме, ако има проблеми да помогнем на нашите клиенти да изкарат кампанията безаварийно. Присъстващите видяха демонстрация на жътва, подготовка и сеитба на царевица, пръскане и различни сортове пшеница в опитното поле“, разказа управителят на Универсал НВГ.

Любопитство събуди нова сеялка AMAZONE - Cayena, която е оборудвана с въздухопровод, който отвежда прашния въздух излизащ от вентилатора. Съветът към зърнопроизводителите беше да се ориентират към този вид машини, тъй като след 2013 г. Европейският съюз ще наложи по-строги екологични мерки, щадящи околната среда.

Акцент беше поставен и върху пръскачките и най-вече върху самоходните модели от италианската фирма "Grim". Една от причините да се обърне особено внимание на тези машини е, че селскостопанската ни авиация изживява труден период и не винаги може да се разчита на нея.

След жътвата, демонстрацията продължи със сеитба на царевица с автопилот системите и прецизните навигации. Специален гост на събитието беше селекционертът доц. д-р Костадин Костов от Добруджанския земеделски институт -  Ген. Тошево, който представи някои от най-популярните български сортове пшеница. Той съобщи, че фермерите разчитат на родната селекция. Това показва и статистиката, според която 90% от отглежданите пшеници са произведения на учените от ДЗИ и Садово, а едва 10% се падат на селекциите от различни други държави. Доц. Костов бави, че  прогнозите са за добра година и реколта, която ще се изрази в среден добив от около 342 кг./дка.

Земеделските производители споделиха своето задоволство от работата си с Универсал НВГ и изтъйнаха факта, че за успешната дейност на полето са нужни добри машини и добър сервиз, каквито предлага долнооряховската фирма.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug