Универсал НВГ събра фермери от цяла България на семинар в Арбанаси (ВИДЕО)

Универсал НВГ събра фермери от цяла България на семинар в Арбанаси (ВИДЕО)
Тази година за пореден път Универсал НВГ организира годишен семинар за свои настоящи и бъдещи клиенти, за да ги запознае с новостите в продуктовите гами за земеделска техника и оборудване през 2016 г. Различното тази година беше, че компанията направи презентацията си с интерактивни видеа, които разгледаха в дълбочина продуктите, предлагани от фирмата.
 
Освен познатите марки трактори, комбайни, пръскачки и софтуeр за прецизно земеделие, от Универсал представиха и новите брандове в портфолиото си – финладските култиватори Potila, немския софтуер за за управление на селското стопанство 365 Farmnet, както и френската компания  Geosys – с технология, която анализира сателитни  изображения на земната повърхност и дава ясна информация за развитието на растенията.  


 
Венцислав Георгиев, Мениджър Продажби, Универсал НВГ сподели пред Трактор.БГ: Основна новост, на която можем да поставим акцент, това са финладските култиватори на фирма Potila за предсеитбена почвообработка на полетата, които трябва да бъдат засети със слънчоглед и царевица – само с едно минаване. Друг интересен продукт за тази година са софтуерите 365 Farmnet и Geosys, като 365 Farmnet е софтуер, който се занимава с управлението на земеделските стопанства – а именно обобщава абсолютно всичко модули в едно стопанство в един софтуер. Другият софтуер Geosys спомага за GPS сканирането на полетата, благодарение на което се изготвя карта. Тя на по-късен етап може да се използва за почвено торене.
 
На семинара присъстваха и чуждестранни партньори на Универсал, с които компанията успешно работи вече от няколко години, сред които Виктор Кнаус, Продуктов мениджър на Muller Elektornik: Много съм щастлив, че за втора поредна година участвам в годишния семинар на добрия ни партньор Универсал НВГ. Пред клинетите си тук представихме своите продукти за прецизно земеделие, както и актуалните промоции, които предлагаме за сезон 2016.
 
Основен акцент можем да поставим на навигационните системи на фирмата Mueller Elektronik, които предлагаме – именно навигационната система Тrack Guide 2. Tя е на изключително достъпна цена за българските фермери от 2 500 лв. без ДДС. Друг интересен момент са автопилот системите, при които имаме промоционална цена – при закупуване на автопилот система с RTK сигнал, фермерите могат да се възползват от безплатен сигнал RTK с точност 2 см за 1 година, поясни Венцислав Георгиев.
 
Основното, с което се характеризира 365 Farmnet – това е, че първоначално той е безплатен софтуер за управление на селското стопанство, като след това клиентът може да закупува нови модули, които да тества в 30-дневен пробен период абсолютно безплатно и да прецени кои от тях биха му вършили работа за съответното стопанство. След източване на пробния период клиентът сам може да прецени дали софтуерът му върши работа и може да премине към неговото закупуване. 
 
Над 100 земеделски производители, много от които дългогодишни клиенти на Универсал НВГ взеха участие в семинара, организиран от компанията. Пред камерата на Трактор.БГ някои от тях споделиха опит и впечатления от партньорството си с фирма Универсал. 
 
Пламен Виялишки, земеделски производител Бяла Слатина
Няколко поредни години присъстваме на семинарите на фирма Универсал, които се провеждат традиционно през февруари. Това е фирма с която имаме контакти и взаимоотношения от 15 години. Семинарите им са полезни и ползотворни за всички земeделски производители – представят се много продукти, а и фирмата предлага много продукти, както машини за модерно земеделие, така и за прецизно земeделие, пръскачки и ред други почвоообработващи машини 
 
Светла Николова, земеделски производител, регион Плевен
На този семинар можем да научим много неща в областта на земeделието – за техника, електроника, препарати. В момента презентацията протече много бързо, много стегнато, успяха да представят широка гама от техника, която предлагат. За кратко време научихме много неща и разбрахме кои са новостите.  
Аз се доверявам на Универсал, защото те не са само търговци, те са производители и на практика тестват машините, които предлагат. Добри консултанти са – не само като търговци, но и като ползватели на тези машини. Те съчетават всичко в едно. 
 
Тодор Минчев, земеделски производител, общ. Тутракан
Спечелиха ни с това, че благодарение на тях въведохме новостите в машините, които закупихме – с всички електроники, навигационните системи на Mueller – автоматизирахме цялата си техника. На семинара, на който присъствахме, сме възхитени от последните новости за дистанционно управление на фермата
 
Всички новости, които Универсал НВГ представи на семинара си, ще бъдат показани и на изложението БАТА Агро Пролет 2016 от 8 до 12 март на летища Стара Загора. Екипът на компанията ще очаква своите посетители на щанд Е 17.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!