Утре започва Добричкия панаир - Селското стопанство и всичко за него

Утре започва Добричкия панаир - Селското стопанство и всичко за него

Утре започва XIX-то издание на Добричкия панаир - Селското стопанство и всичко за него. Нови модели трактори и селскостопанска техника ще бъдат представени в Добрич от 30-и Август до 3-и Септември.

 

Традиционното изложение ще бъде открито от 10.00 ч. от зам.министъра на земеделието и храните Светлана Боянова, която по-късно ще даде пресконференция и ще разговаря със земеделски производители.

 

Ден преди официалното му откриване участие са заявили 152 фирми от страната и чужбина. Сред тях са много традиционни участници - производители, търговци и научни институти.

 

Някои от новостите на Добричкия панаир ще бъдат новите модели трактори CASE IH Steiger Efficient Power с мощност до 670 к.с. За първи път в България ще бъдат представени и новите японски трактори ISEKI, които са с мощност до 90 к.с., с кабина и са предназначени за масовите земеделски и животновъдни стопанства.

 

Традиционните награди на "Добрички панаир" ще бъдат връчени утре от 20:00 часа по време на официалната вечеря в ресторант "България". Те ще са в категориите "Търговско представителство" и "Български производител".


Съпътстваща културна програма

От тази година Международното специализирано изложение „Селското стопанство и всичко за него" ще има съпътстваща културна програма. Всеки ден изложители и гости ще имат възможност да се насладят на изпълненията на най-добрите фолклорни оркестри на град Добрич. Всеки панаирен ден ще завършва с концерт на специално изградена сцена, разположена непосредствено до входа на зала „Добротица". Последователно в четирите дни ще се представят музикантите от оркестрите „Мелодия", „Траяна", „Добруджански авлиги" и „Извор". Целта е изложението да има не само панаирен, но и културен облик.


Идеята за съпътстващата културна програма е на „Добрички панаир" и радио „Добруджа". За реализацията й през тази година спомагат благодетели от цяла Добруджа - хотел „Отдих", гр. Каварна, „Елит - 61 Иван Иванов", гр. Ген. Тошево, ЕТ „Тошко Георгиев - Тера" с. Карапелит, ЕТ „Ренесанс Кирил Жендов" с. Крушари.


Идеята на ръководството на „Добрички панаир" е културната програма да се превърне в традиция и всяка година пред изложители и посетители да се представят изявени добруджански изпълнители.

Фондация „Искам бебе" и „Добрички панаир" АД стартират съвместна кампания „Зрънце живот"
На 30 август 2011 г, със старта на международното специализирано изложение ще бъде открита и пътуващата фотоизложба на деца, заченати ин витро, „Ангели с мисия".

 

Дарителска кампания за изграждане на паметник на ген. Иван Колев
На централната алея до информацията на „Добрички панаир" /срещу централен вход/, ще бъде поставена каса за дарения за Сдружение с нестопанска цел „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година". Дейността на сдружението е насочена към осъществяване идеята за изграждане паметник на генерала-герой в град Добрич. Изпълнението на идейния проект и скулптурната фигура са възложени на проф. Крум Дамянов.


С построяването на паметник на славния генерал Иван Колев, „бащата на българската конница" и голям български пълководец, ще се увековечи саможертвата на българската армия, на хилядите знайни и незнайни войни, дали живота си за освобождението на цяла Добруджа. Затова от СНЦ „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 година" призовават: Нека всеки участва с лично дарение, като патриотичен жест на достоен потомък и родолюбец!

 

© 2011 tractor.bg