В Плевен се открива традиционното изложение по пчеларство

В Плевен се открива традиционното изложение по пчеларство

Шестото международно специализирано изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен 2008” ще бъде открито днес в града. Над 130 фирми от 15 държави ще участват в него. Близо 3 000 пчелари от България и 1 500 техни колеги от съседни страни ще се съберат в Плевен от днес до 10 февруари в Художествена галерия „Илия Бешков”.

В съпътстващата програма са предвидени лекции на водещи специалисти по пчеларство, кръгли маси и дискусии, запитвания за проявата има от САЩ, Канада, Конго и Камерун. Фирмите и пчеларите, които ще вземат участие в „Пчеларство – Плевен 2008” могат да кандидатстват за наградите на изложението.

Международно жури с председател проф. Евгений Руденко (Украйна) ще отличи най-добрите постижения за 2007 год. в областта на пчеларството. Изявата е под патронажа на областния управител на Плевен Цветко Цветков.

В същите дни като съпътстваща инициатива ще се проведе и петото специализирано изложение – договаряне „Растениевъдство”, в което фирми и институти от страната ще представят медоносна растителност, семена и посадъчен материал, торове и препарати, билки, лозички, овошки.