Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

В Русе се откри 12-тото издание на изложението за земеделска техника

В Русе се откри 12-тото издание на изложението за земеделска техника

изложение за земеделска техника - Русе

Днес в 10,00 ч. се откри официално 12-тото издание на изложението за земеделска и автомобилна техника в Русе. Събитието се състоя малко след 10.00 ч. пред новооткрития Учебен корпус 2 на Русенския Университет "Ангел Кънчев".Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, трябваше да открие официално изложението, но отпътува в последния момент за София.  Някои от официалните гости тази година бяха Областните Управители на Русе и Разград, депутатката Меглена Плугчиева и др. Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е изпратил поздравително писмо до организаторите на изложението.

 

Ректора на Русенския Университет - проф.Христо Белоев, заяви в интервю за Трактор.БГ, че тази година се навършват 65 г. от създаването на Университета и 25 години от въвеждането на обучението по дизайн в аграрно-индустриалния факултет. Фирмите, които участват в изложението тази година са над 100, категоричен бе проф.Белоев. Представени са марки като Lamborghini, Claas, John Deere и др. С едни от най-големите щандове на изложението са българските производители на земеделска техника  - Раломекс - Завет и Мадара - Шумен. Силно е и участието на фирми за автомобилна и пътна техника.

 

По повод стартиралото също днес изложение за селскостопанска техника Бата Агро в Стара Загора, организирано от Българската асоциация на търговците на агротехника ( БАТА ) и взетото от тяхна страна решение да не участват в изложението в Русе, проф. Белоев заяви пред Трактор.БГ : " Няма нищо лошо в това, членовете на БАТА да организират свое собствено изложение. Аз съм убеден, че след 2-3 години максимум, те отново ще вземат традиционното си участие в Изложението за земеделска техника, организирано от Русенския Университет "Ангел Кънчев".

 

Нашият Университет дава днес кадрите в агро-сектора. Специалистите и механиците, които работят във фирмите за агротехника, вкл. тези от БАТА са наши възпитаници или в момента учат задочно при нас. Освен това нашият Университет предоставя безплатно своята база за нуждите на тези фирми - за семинари, за срещи, за обучения и т.н.". Професор Христо Белоев добави още : "Ние с писмо поканихме за участие членовете на БАТА, като заради тяхното притеснение, че цените са високи на изложенията АГРА и Добрички панаир, ние ги поканихме да участват в изложението на Университета без такса! Предложихме да участват местните дилъри на фирмите, за да не се плащат допълнителни разходи за транспорт и настаняване.

 

Важно е обаче да се каже, че Изложението за земеделска техника в Русе е не просто изложение, а е връзката на науката с практиката. Основен акцент при нас е обменът на важна информация, провеждането на научни семинари и дискусии на аграрна тематика. Така или иначе нашите контакти с членовете на БАТА ги има и аз вярвам, че взаимодействието между нас няма да бъде нарушено. В изложението вземат участие представители на Контролно техническата инспекция, на МЗХ, на ДФЗ и др. държавни институции. В четвъртък пък очакваме голяма група земеделски производители от Румъния да посетят изложението по покана на техни колеги от Асоциацията на земеделските производители в България ( АЗПБ )", добави още проф. Белоев.

Коментари
metin
на 01.02.2012 11:32:18
[:success:]
MIN4EFF
на 01.02.2012 17:00:27
Някои "фирми"могат да копират само външния вид на машините "LEMKEN "и да си мислят че произвеждат нещо,обаче на полето става ясно кой е оригинала.
Петко
на 02.02.2012 15:45:33
Каква оран само !
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug