Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

В САЩ 100 комбайна ожънаха 6400 декара за 10 минути

В САЩ 100 комбайна ожънаха 6400 декара за 10 минути

В землището на градчето Нортън в американският щат Канзас бе поставен световен рекорд за едновременна жътва на пшеница. Общо 100 зърнокомбайна са ожънали 6400 декара засети площи в рамките на 10 минути и 15 секунди.

В експеримента са участвали и 12 камиона с ремаркета за зърно, тъй като реколтата от ожънатият блок не е могла да се побере в бункерите на 100-те комбайна. В "екшъна" на зърнопроизводителите са участвали 74 комбайна John Deere, 11 комбайна Challenger, 10 комбайна AGCO и 5 комбайна CASE.

Рекордът от осъществената жътва ще бъде записан в книгата на Световните регкорди на Гинес, а реколтираното зърно ще бъде дарено за нуждите на лагер за деца.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug