Vaderstad оборудва сеялката си Rapid A400S с функция за хидравлично регулиране дълбочината

Vaderstad оборудва сеялката си Rapid A400S с функция за хидравлично регулиране дълбочината

Vaderstad добавя нова функция при сеялката Rapid A400S, а именно опцията за хидравлично коригиране на дълбочината на засяване. Работната дълбочина може да се коригира директно от кабината на трактора.

Възможността за използването на тази функция е придружена със системата Interactive Depth Control (Интерактивен контрол на дълбочината). Това позволява корекция на дълбочината от кабината  по време на работа и с незабавен ефект. Така се осигурява по-точна работа при различните почвени условия. Системата позволява да се променя дълбочината в много малки интервали и прави сеялките Vaderstad уникални по отношение прецизността на работа.

Хидравличната система позволява лесно, бързо и точно регулиране на дълбочината на работа по цялата работна ширина на машината. Регулацията се контролира от централния цилиндър, а цилиндрите по крилата следват зададената дълбочина с точност до милиметри. Хидравличната система е изцяло автоматична – всяко повдигане на секциите, както и калибрирането се извършват автоматично.

С едно натискане на бутон от таблото за управление в кабината се активира функцията за настройка на дълбочината. Дълбочината може да се променя с точност до един милиметър. След като веднъж е зададена дълбочината, централният цилиндър се заключва в съответната позиция посредством хидравличните клапани. Това прави системата много сигурна, без риск от нежелани, внезапни промени дълбочината на засяване.

 

© Всики права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!