Väderstad пусна на пазара сеялка Tempo L номер 1000

Tempo L оказа непосредствено влияние върху световното земеделие когато постави световния рекорд за сеитба през 2017 г.

  • 23.01.2022 22:16
  • 135
  • 0
  • Новини
Väderstad пусна на пазара сеялка Tempo L номер 1000

Компанията Väderstad, един от световните лидери в производството на машини за почвообработка и сеитба, произведе сеялка номер 1000 от модела Tempo L.

 

Пускат най-голямата сеялка Tempo досега

 

Tempo L оказа непосредствено влияние върху световното земеделие когато постави световния рекорд за сеитба през 2017 г.   


Производството на Tempo L започна през 2017г. и пожъна незабавно огромен успех, благодарение на своята ненадмината прецизност и капацитет. Тя прикова вниманието в света на земеделието, когато постави световен рекорд за сеитба на царевица в Унгария същата година, изсявайки 502 хектара за 24 часа със скорост над 20 км/ч. Благодарение на патентованата от Väderstad технология PowerShoot, сеялката Tempo осигурява несравнима прецизност на изсяване както в разстоянието между всяко семе в реда, така и по отношение на дълбочината на засяване.  

 


“Tempo L определено постави нови стандарти в сеитбата на редови култури, капацитета и прецизността. Два месеца след рекорда университетът Gödöllő ни помогна да анализираме и измерим 6808 растения, част от полетата, в които беше поставен световният рекорд. Резултатите бяха ясни, имаше минимални отклонения от зададената дълбочина на сеитба, двойки и пропуски”, каза Матиас Ховнерт, старши вице президент продажби и маркетинг във Väderstad.  


Компанията произвежда на година около 5500 машини. А през миналата седмица Tempo L номер 1000 излезе директно от завода във Väderstad. Сеялката Tempo L в момента е налична с от 8 до 24 изсяващи секции, от юни 2021г. влиза в производство новата Tempo L 32. Тя ще бъде най-голямата сеялка Tempo до момента със своите 32 изсяващи секции и работна ширина от 12 метра.  

 


Андреас Карлсон е един от екипните лидери на производствената линия на Tempo L, където всички машини се сглобяват ръчно. Той споделя: 


“Мисля, че съм бил производствен лидер на поне 500 от 1000-те сглобени сеялки Tempo L. За мен и моя екип е много вълнуващо и носи голяма гордост да сглобяваме толкова популярна машина, притежател на световен рекорд”.


Цялото семейство на прецизните сеялки Tempo продължава да жъне невероятен успех, давайки на фермерите по цял свят възможността за ненадминат старт на всяко семе и потенциал на добива. Tempo L номер 1000 скоро ще поеме по своя път към новия си собственик, който може да гледа напред към много продуктивни години.
 

Тайтън Машинъри България е официалният вносител на марката Väderstad. Повече информация за цялото портфолио с продукти може да откриете на: кратък номер *4040, [email protected] или titanmachinery.bg