Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Vaderstad пусна нова сеялка RAPID за кампания 2015

Vaderstad пусна нова сеялка RAPID за кампания 2015

сеялка Vaderstad Rapid

Vaderstad, един от световните лидери в производството на сеялки и почвообработваща техника, представи за 2015-а година пълна гама от нови машини. Сред тях е и новата сеялка RAPID, която е добре позната на фермерите в Европа със своята над 20 годишна история. Благодарение на множеството технологични иновации днес, тази сеялка олицетворява „Прераждането на една легенда“, което е и нейното мото.

 

Новата серия сеялки Rapid се отличават с по-красив дизайн, изчистени форми и оптимизирана до най-високо ниво производителност. Благодарение на здравите почвообработващи органи в предната част, както и уникалната система за контрол на работната дълбочина и натискът на изсяващия ботуш, тази сеялка осигурява прецизна сеитба дори при високи скорости. Малкото движещи се метални части и отличното уплътняване на рисковите места със здрави гумени тампони, гарантира изключително дълъг живот на машината.

 

 

Директна сеитба след жътва, сеитба след оран или сеитба при минимална подготовката на почвата – всички варианти за качествена сеитба са възможни със сеялките от серията RAPID. Благодарение на здравите предни работни органи и култивиращите почвата изсяващи дискове, тази сеялка позволява да се работи при всякакви условия и състояние на земята. Чрез високия натиск и добро проникване на изсяващия ботуш се осигурява качествена сеитба на всички видове зърнени култури, включително и бобови.

 

Дисковете при новата серия сеялки RAPID са с иновативна система за самогресиране и няма нужда от ръчно гресиране на обичайните точки. Така лагерите имат много по-дълъг живот, което води до рязко намаляване на оперативните разходи по поддръжката.


От 2015-а година всички сеялки RAPID имат хидравлично управляем дозиращ апарат, който се управлява удобно от трактора. Това дава възможност на оператора да използва иновативната E-Services система в допълнение с GPS навигация и автоматично софтуерно управление на нормата на изсяване, както и включване/изключване на изсяващите апарати в края на полето.

 

 

Всяко колело притиска почвата над два реда семена и един ред тор. Това притъпкване осигурява добър контакт между почвата и семената, и по този начин се гарантира нужната влагозапасеност за покълването на семената. Големият диаметър на колелото от 740mm, и новия дълбок профил на гумата от своя страна осигуряват по-качествена работа във влажни условия. Новите безкамерни гуми позволяват също налягането на въздуха да се намали до 1.5 бара. Такова ниско налягане заедно с новия дизайн на гумата увеличават контактната площ на почвата с 50% и намаляват утъпкването.

 

Сеялките от новата серия RAPID могат да бъдат оборудвани с хидравлична или механична подравняваща брана. Налягането, което упражняват палците върху предсеитбената подготовка на почвата може да се регулира от кабината на трактора. Това дава възможност на браната да работи с различен натиск в средата и в края на блока.

 

Новите сеялки Vaderstad RAPID могат да бъдат окомплектовани с подобрена система за торовнасяне. Прецизното позициониране на торта гарантира по-малка зависимост на реколтата от дъжд, а също по-високи добиви и максимално оползотворяване на хранителните вещества. Новията модел е оборудван и със система за изключване на половината сеялка ( лява или дясна част) и торовнасянето, което спестява значителни разходи за семена и торове при работа в необичайни земеделски парцели.

 

С въвеждането на Wi-Fi и IPAD Air програмата на Vaderstad, машините могат да се контролират с помощта на безжична комуникация. Лесна  употреба, ефективност на разходите и лесни актуализации са само някои от най-важните предимства в сравнение с конвенционалните системи. Новата серия сеялки RAPID могат да се управляват както през таблет, така и през iPhone, след инсталиране на нужното приложение. Всички тези иновационни технологии на комуникация са събрани заедно под името - Vaderstad E-Services. Чрез тази система изключително лесно може да се калибрира сеялката и да се зададе желаната норма на изсяване и торене.

 

Новата серия сеялки Vaderstad RAPID се предлагат ексклузивно от официалният вносител на марката – Тайтън Машинъри България АД. Премиерното им представяне пред българските фермери ще бъде на селскостопанското изложение БАТА Агро в Стара Загора, което ще се проведе от 4-7-и Март.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug