Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Vaderstad Seed Hawk и Vaderstad Spirit са новите сеялки за този сезон от Римекс

Vaderstad Seed Hawk и Vaderstad Spirit са новите сеялки за този сезон от Римекс

трактор CASE Magnum със сеялка Vaderstad Spirit

 

Официалният вносител на шведската фирма Vaderstad за България - Римекс 1 Холдинг, представи на полева презентация край Добрич 2 нови модела сеялки за директна и полудиректна сеитба.

 

Това са новите Vaderstad Seed Hawk и Vaderstad Spirit . Премиерата на машините в България се състоя в землището на Братя Павлови, близо до Добрич, на която присъстваха близо 150 земеделски производители.

 

На полето бе представен моделът Seed Hawk 600 C с работна ширина 6 метра. Това е сеялка за директна и полудиректна сеитба. Благодарение на големия натиск на изсяващите ботуши, който е около 190 кг., сеялката има възможност да извършва сеитбата качествено на необходимата дълбочина без предварителна или с минимална обработка на полето.  Сеялката може да бъде поръчана в различни работни ширини, но се очаква интересът да е най-висок именно към 6 -метровата. Бункерът за семена при сеялката Vaderstad Seed Hawk 600 C е цели 6000 литра, което позволява дълъг период на изсяване, без да се спира за презареждане, което спестява ценно време на зърнопроизводителите.

 

Сеялките Vaderstad Seed Hawk могат да бъдат оборудвани с торовнасяне. По време на презентацията край Добрич, моделът 600 C бе оборудван с торовнасяща система, което позволява торта да се пусне на дълбочина под семената, което да благоприятства тяхното израстване. Заради оптимизираната конструкция и използването на висококачествени елементи, сеялката Seed Hawk не изисква особена мощност за агрегатиране. Нужната сила на трактора е между 25-30 к.с./ на линеен метър работна ширина.

 

По време на полевата демонстрация беше представен и моделът сеялка за полудиректна/директна сеитба Vaderstad Spirit 600 S XL. С тази сеялка също може да се сее с предварителна минимална обработка на почвата. Сеялката притежава няколко работни зони - подравняваща дъска, почвообработващи дискове, предварително притъпкващи валяци, след което следват изсяващите ботуши, а след тях има притъпкващ валяк.

 

Характерно за сеялките от серията Spirit на Vaderstad е, че могат да работят безпроблемнно при преовлажнена почва. При нея бункера на зърно е също голям и позволява над 130 декара засяване без спиране и загуба на ценно технологично време.

 

По време на полевата презентация пред добричките зърнопроизводители бе представена и добре познатата сеялка Vaderstad Rapid 400 S.

 

Вижте ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ на новите сеялки Vaderstad.

 

Повече за новите сеялки Vaderstad

Римекс 1 - Холдинг АД
02/ 971 35 25
office@rimex.bg
www.rimex.bg

 

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug