Vaderstad Tempo F8 постави нов рекорд при висока скорост, прецизност и обем на сеитба

Vaderstad Tempo F8 постави нов рекорд при висока скорост, прецизност и обем на сеитба

Vaderstad Tempo F8 успя да засее 212 хектара с царевица със средна скорост от 18 км в час за 24 часа.

 

Това е 42% увеличение на капацитета на един ред в сравнение с официалния световен рекорд поставен от 24 редовa сеялка.

Състезанието и поставения рекорд демонстрира способността на Vaderstad Tempo F8 да посява с голяма точност и прецизност при висока скорост, посочи Ларс Тилен, мениджър продуктов маркетинг.

Един ред е 26,5 хектара, като всеки един е засят по време на състезанието. Записът на рекорда започва в 10:50 часа на 24 април и завършва след 24 часа. Трима оператори успяха да засеят 212 хектара с царевица, със средна скорост от 18 км в час в две области в близост до Киев, в района на плодородните черноземи.

Самото засаждане на семената е контролирано от комисия от украинския Институт за сертифициране на земеделска техника. Полетата са засадени с 85 000 семена на хектар, засети около 5,2 см дълбочина, заедно с торове, при 130 кг / ха.

Чувствам се много горд от нашия екип от професионалисти, благодарение на които този рекорд беше поставен, както и операторите на Vaderstad Tempo F8 , посочи Виталий Филатов, изпълнителен директор Väderstad Украйна.

 

Институтът за сертифициране на земеделска техника в Украйна наскоро публикува измерванията по отношение на сеитбената точност от 24 часовото състезание. Точността е представена като Коефициент на вариация (CV). Тестовете от състезанието показват CV от 25.5 процента. “Нормалното” качество на засяване в Европа е със стойност на CV от около 40 процента.

 

Сери Маринин (Serhii Marinin), директорът на лабораторията на института проведе изчисленията за растенията.
“Качеството е изключително като се има предвид средната скорост от 18 км/ч. В допълнение състезанието беше подготвено за по-малко от десет дни. По време на фазата на планиране скоростта беше винаги на фокус, което означава, че не сме очаквали да постигнем толкова високо качество на засяване.  

 

Въпреки високата средна скорост на засяване от 18 км/ч растенията растат бързо с голяма точност.

 

“Имайки предвид средната скорост от 18 км/ч, CV от 25.5 процента е нечуван резултат и естествено ние сме изключително горди от това постижение. Наистина е хубаво да видиш, че можеш да ускориш процеса на засаждане и пак да имаш страхотни резултати”, posoì Ларс Тайлин (Lars Thylén) продуктов маркетинг мениджър на Väderstad.

 

Повече информацияа зе сеялките Vaderstad Tempo можете да получите от Тайтън Машинъри България:

Централен офис
гр. София 1574
ул. Проф. Цветан Лазаров № 13,
Тел.: +359 2 971 35 25
Факс: +359 2 971 35 04
E-mail: [email protected]