Валдемар Шафер: Trimble предлага цялостни решения за селското стопанство

Валдемар Шафер: Trimble предлага цялостни решения за селското стопанство

Много новости в областта на прецизното земеделие ще предложи през тази година на българския пазар фирма НИК ООД. По време на селскостопанското изложение АГРА 2010 компанията за пореден път доказа, че предлага  на своите клиенти цялостен пакет за прецизно земеделие на един от световните лидери в тази област -  Trimble.

За новостите, които Trimble пуска на българския пазар от тази година, предимствата на тези технологии и съвместната работа с българския си партньор НИК ООД, Трактор.БГ разговаря с Валдемар Шафер, регионален мениджър за Русия, Централна и Източна Европа:

Г-н Шафер, какви са новостите, които Trimble представя на българския пазар през тази година?

Имаме удоволствието да представим два нови продукта. Първият е Green Seeker –сензор за определяне на зеления цвят нарастението, който се използва с операциите пръскане или торене. Веднага след като сензорите “прочетат” растенията, автоматично системата променя нормата по зададени формули . Продуктът е много усъвършенстван и полезен за земеделците в САЩ, а  за  България ще го адаптираме заедно с НИК и Аграрните университети за нуждите на тукашните земеделци.

Както знаете всеки сорт е с различна структура и именно за това трябва да приспособим Green Seeker към някои български сортове. Това е сложен продукт, но ние го разработваме и адаптираме така към българските условия, че да дадем на фермерите готово решение, за да могат лесно да се възползват от неговите предимства.

Втората новост е софтуерно решение за фермерите, което ние нарекохме EZ-Office, тъй като е много лесен за употреба, но в същото време покрива целия процес на управление на фермата.

Какви са основните предимства, които отличават продуктите на Trimble пред останалите компании на пазара?

Продуктите на Trimble са с изключително високо качество. Това е основното ни предимство. Компанията има огромен опит в производството на продукти за прецизното земеделие и предлагаме цялостни решения в това отношение за селскостопанския сектор. Всяка група продукти, която предлагаме, съдържа не един, а по няколко продукта. Сами можете да се убедите в това: Започнахме с по-прости продукти, след което разработихме все по-модерни решения с по-голям потенциал.

Например отначало разработихме ръчното управление на машините, след това обаче дойде и Autopilot системата, която работи с точност до 2,5 см. Ето защо смятам, че основното ни предимство са цялостните решения за селското стопанство и постепенните стъпки, които правим при дадена група продукти. Така фермерът може да реши какво трябва да постигне като избере най-подходящия продукт за това.

Виждаме, че всички представени тук продукти имат меню на български език.

Да, разбира се, всички наши продукти са на български език и са максимално адаптирани за българския пазар.

Как оценявате съвместната си работа в България с фирма НИК?

С НИК работим като партньори от дълго време – повече от 5 години. Българският пазар все още е нов за прецизното земеделие и за нас е много, много важно да имаме верен партньор. Радвам се, че мога да кажа, че действително имаме такъв партньор в лицето на НИК.

Специалистите на фирмата са изключително компетентни, имат много опит в селското стопанство, както и добро усещане за това от какво се нуждаят българските фермери в момента. Стратегията ни е да продължим да инвестираме в нашето успешно партньорство с НИК и заедно да предлагаме продукти, от които българските фермери се нуждаят.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!