Valley представи прецизни решения на Агритехника 2017

Дигитализирането на земеделието вече е факт и следвайки тенденциите, през 2017 година Valley представиха няколко революционни решения

Valley представи прецизни решения на Агритехника 2017
Разнообразни и функционални решения, допринасящи за успешната работа, както на малките, така и на големите стопанства. Така могат да се определят продуктите на лидерът в производството на механизирани напоителни системи Valley. В рамките на Агритехника 2017, брандът, част от портфолиото на НИК, представи множество иновации, даващи гаранция за още по-рентабилно стопанство. Голяма част от представените новости бяха насочени към решения за интелигентно напояване – с възможност за още по – голяма прецизност и усъвършенстване при прилагане на променлива норма и въвеждане на отдалечен контрол и мониторинг на поливните системи като стандарт.
 
 
През последните години Valley се фокусират не само върху производството на надеждни и функционални съоръжения за напояване, но и върху разработване на технологии за тяхното ефективно използване и управление. Дигитализирането на земеделието вече е факт и следвайки тенденциите, през 2017 година Valley представиха няколко революционни решения като – моторът x-Tec, семейството от интелигентни контролни панели ICON с възможност за дистанционно управление от всяко устройство и технологията Irrigate-IQ, в сътрудничество с Trimble.
 
„Напояването е изключително важно за изхранването на световното население. Днес виждаме редица решения, предлагани ни от големите компании за семена и растителна защита. Въпреки това единственият начин да бъдем сигурни, че можем да произведем достатъчно количество храна, е като имаме ефективно напояване“, каза Рудигер Клаас, вицепрезидент на Valley за Трактор.БГ.
 
 
Последната иновация от Valley - патентованият DC мотор X-Tec™ може да работи два пъти по-бързо от стандартен високоскоростен АС мотор. X-Tec™ осигурява постоянен въртящ момент при всяка скорост, предоставяйки на фермерите допълнителни възможности за максимално увеличаване на добивите. Патентованата технология за подравняване и надеждният мотор позволяват на пивота да се движи плавно и последователно, дори при неравен терен, което гарантира абсолютно еднакво разпределение на необходимото количество вода навсякъде в полето.
 
Valley X-Tec дава възможност пивотните системи да се движат с много ниска скорост, което е полезно при напояване в неравни терени, а високата скорост е идеално решение за култури, които имат нужда от ежедневно охлаждане.  Valley X-Tec гарантира пълна мощност при всякаква скорост, ниски норми на поливане за дружно поникване на растенията и възможност за извършване на листно торене по време на поливането. Технологията е много подходяща за напояване с променлива норма и е полезна при отглеждането на различни култури като моркови, лук, картофи, люцерна.
 
„Тази година на Агритехника показваме много нови неща. Едно от тях е X-Tec, нашият премиерен продукт. Valley X-Tec ви дава висока скорост за бързо и ефективно напояване и динамично захранване, за да се справите дори с най-трудните и наклонени терени. Благодарение на технологията FastPass  ще успеете да намалите разходите си. Използването на новата технология гарантира постигане на равномерност, изключителна прецизност и качество“, допълни той.
 
 
Другата новост, която привлече вниманието на посетителите на щанда на Valley по време на Агритехника 2017, бяха контролните панели Valley ICON за пивоти Valley и специален унифициран смарт ICON панел с възможност за управление на всички марки пивотни системи. 
 
„Новите функционални панели са с интуитивен сензорен екран, а подобната им на таблет структура, ги прави изключително удобни и лесни за работа. С ICON фермерите могат да наблюдават и контролират пивотните си системи отдалечено, а ако ги комбинират с технологията AgSense, имат възможност да следят и управляват напояването навсякъде и от всяко устройство, което им спестява време и ресурси. Всички панели от семейството на ICON са проектирани да бъдат адаптивни към иновациите“, разказа още вицепрезидентът на Valley.
 
 
От тази година Valley е и единственият производител на напоителни системи, който предоставя решението за прецизно напояване Irrigate-IQ от Trimble. Технологията Irrigate-IQ подпомага напояването с променлива норма (VRI), като, чрез управление на отделни дюзи, гарантира постигане на най-висока точност при напояване, съобразно нуждата от вода на различните зони в полето. 
 
Приложението на Irrigate-IQ при ъглови поливни системи позволява да се минимизират рисковете от преполиване или недостиг на вода в зоната на ъгловото рамо.
 
Технологията Irrigate-IQ спомага за максимално прецизно разпределение на водата в отделните  зони на полето, което води до оптимизиране на разходите и използваните ресурси и постигане на по-високи резултати в края на сезона.
 
 
След като в началото на годината НИК завърши един от най-мащабните проекти за поливно земеделие в България, включващ 12 пивота Valley, двете компании продължават успешното си сътрудничество, за да предоставят още по-прецизни и практични решения за напояване на българските фермери.
 
„НИК са страхотен партньор. Компанията обръща поглед не само към системите за напояване, но и ни помага изключително с доброто си партньорство с Trimble. Определям НИК като компанията, която въвежда иновациите в България“, заключи Рудигер Клаас.
 
 
Повече информация продуктите на Valley може да получите в интернет на адрес www.nik.bg или на телефон 02 974 43 33
 

© 2017 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Добави коментар