Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Valtra и Sisu тестваха двойногоривен двигател, задвижван с биогаз и дизел

Valtra и Sisu тестваха двойногоривен двигател, задвижван с биогаз и дизел

снимка: Valtra

Скандинавският производител на трактори Valtra съвместно с партньора си Sisu разработиха и тестваха в Швеция прототип на трактор, задвижван едновременно от биогаз и дизел.

Експерименталната машина е с мощност 110 к.с. модел  N101, задвижван от стандартен четирицилиндров двигател.

Без да са правени съществени промени при оригиналния дизелови двигатели Sisu, 70-80% от енергията, необходима за задвижване на трактора, се генерира от биогаз.

Двойногоривният двигател функционире като конвенционален дизвелов двигател.

Сгъстеният природен газ се инжектира с възходяща струя въздух и горенето се осъществява, когато малко количество дизелово гориво се впръска в цилиндъра. Ако на разположение няма биогаз, двигателят може да работи и само на дизел.

Резервоарите за биогаз са разположени от дясната страна на шасито на мястото на стълбата към кабината. Те са с вместимост 170 л., което е достатъчен капацитет за работа в рамките на 3-4 часа, което означава приблизително 30 л дизел.

И двете инжекционни ситеми (биогаз и дизел) разполгат със собствено електронно управление Common Rail, което позволява автоматично регулуране на съотношението дизел/биогаз според работната температура, натоварването на двигателя и т.н.

Прототъпът на Valtra N101 ще претърпи още тестове в Швеция, дакоато двойно-горивния двигател ще продължи да се усъсвършенства в лабораториите на Sisu.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug