Valtra представя новата S серия трактори от по-висок клас

Valtra представя новата S серия трактори от по-висок клас

Новата S серия на Valtra разширява продуктовата  гама на компанията. С новата серия компанията навлиза в производството на нов клас трактори. Съчетанието на ергономичния дизайн на традиционната за Valtra кабина с новите технологии е постигнато по начин, характерен за Valtra.

Новите трактори отразяват резултатите на дългото сътрудничество между Valtra и AGCO Sisu Power. Тракторите използват технологията на селективната каталитична редукция SCR за отработване на изгорелите газове – изключително ефективна и опазваща околната среда.

Серията съчетава в себе си висока мощност,  иновативни технологии и ненадминат комфорт. Серията включва пет модела – S232, S262, S292, S322 и S352.

Valtra и AGCO Sisu Power работят заедно в продължение на вече повече от 50 години. Новите SCR двигатели на AGCO Sisu Power напълно изпреварват времето си и предлагат несравнимо ниво на ефективност. На настоящият етап съотвeтстват на Tier 3B от стандартите за отработване на вредните емисии. Серията е оборудвана с точно такъв двигател - 8.4CTA-4V на AGCO Sisu Power.

Максималната мощност на тракторите от новата S серия варира от 270 до 370 к.с. в зависимост от модела.

Както е известно предимствата на технологията на селективна каталична редукция са много. Сред тях е и намаляването консумацията на гориво от 3 до 7 % и разбира се по-дългия живот на двигателя, благодарение на по-ефективното охлаждане.

Трансмисията на тракторите от серията е AVT (AGCO Variable Transmission). Лесна за управление и доказала се, тя позволява на оператора да използва пълната мощност на машината при тежката работа. Оборотите на двигателя могат да се контролират ръчно или ITC контролера.

Мощността на двигателите от серията е съобразена теглото на машините като се гарантира напълно достатъчна теглителна сила за прикачния инвентар. Капацитетът на хидравличната помпа е променлив – 175 л/мин. Предната товароподемност на тракторите от серията е 5 тона. Допълнителното оборудване включва и преден ВОМ. Задната товароподемност е 12 тона.

Кабината осигурява отлична видимост във всички посоки. Контролните функции в кабината за опростени и лесни за използване. Някои от тях, като ръчната спирачка например, са познати от други модели трактори на Valtra. Новата серия предлага множество опции на разположение, включително Isobus контрол и Auto Guide управление като допълнително оборудване.

 

© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!