VALTRA първи в Света започват серийно производство на трактори задвижвани с биогаз

VALTRA първи в Света започват серийно производство на трактори задвижвани с биогаз

Финландският производител на трактори VALTRA, част от корпорацията AGCO, събра аграрни журналисти и дилъри от цяла Европа на пресконференция за новостите при марката.

 

Събитието се състоя в живописния замък Château de Sully, недалеч от Париж и в рамките на дните на провеждащото се изложение InnovAgri.

 

Екипът на Трактор.БГ присъства на богатата презентационна програма на Valtra, по покана на официалния представител за България - фирма Варекс ООД.

 


По време на откриването, маркетинг директорът на Valtra - Мико Лехикойнен заяви, че благодарение на сериозните инвестиции в компанията и най-новите инженерингови разработки, фермерите вече могат да се запознаят с новата генерация трактори Valtra.

 

На пазара излизат новите модели компактни трактори N93 и N 103. Впечатление при тях прави новия 3 цилиндров дизелов двигател с EGR система и нов дизайн на предницата на трактора. Мощността на двата модела е съответно 73 и 82 к.с. Трансмисията е 3 степенна Powershift, като N103 e възможно да бъде оборудван и с новата 5 степенна HiTech трансмисия.

 

По време на своята презентация, продуктовия мениджър на Valtra - Пека Ингалсуо заяви, че тракторите Valtra са утвърдени на пазара със своята висока репутация, благодарение на надеждността си, доказана при работа в тежи условия от Африкански жеги до Сибирски студове.


Впечатляващ спектакъл с пясъчни рисунки представи пред гостите Ксения Симонова от Украйна. С уникалната си дарба тя сътвори чрез пясъка аграрни пейзажи, трактори Valtra и разнообразни символи, свързани с живота на село.


Анди Милър - Бранд Бизнес мениджър на Valtra представи новата T - серия трактори. При нея са налице поредица от нововъведения - новите 6,6 и 7,4 литрови двигатели AGCO Power, нова система за ремъци, нов тип лекетронна система за управление на двигателя, подобрена SCR система за обработените газове, както и подобрена икономичност. Valtra T 163 Direct е и с нова безстепенна трансмисия, която позволява падане на оборотите на двигателя при натоварване от 2100 до 1900 об./мин. Новата Direct 2.0 трансмисия позволява по-лека и синхронизирана работа на двигателя и трансмисията.

 

Valtra 2012


Мико Лехикойнен заяви още, че Valtra планира също производството на лимитирана серия трактори на биогаз, която ще стартира през 2013. Новият модел N101 със 110 конски сили е разработен въз основа на 4-цилиндровия биогаз трактор от Н-серията на Valtra, представен през лятото на 2010 и 6-цилиндров биогаз трактор от Т - серията, представен на Агритехника 2011.


Презентацията на Valtra завърши с впечатляваща заря на фона на средновековния замък Château de Sully.