Варекс ООД отвори нов търговско-сервизен център в Добрич

Базата комбинира огромен шоурум, както и търговска площ, голям сервиз, оборудван с последна дума на техниката

Варекс ООД отвори нов търговско-сервизен център в Добрич

В предизвикателни времена за агробизнеса, фирма Варекс ООД направи смела заявка за своята стабилност на пазара със земеделска техника, като откри нова търговско-сервизна база в град Добрич. Инвестицията отговаря на средносрочните и дългосрочните цели за растежа на компанията, заяви Иван Масларов, Управител на Варекс ООД:

 

„Днес откриваме нашия нов дом в сърцето на златна Добруджа - в Добрич. Една прекрасна многофункционална сграда, която да радва земеделците - нашите настоящи и бъдещи клиенти в региона и да способства за пълноценното им обслужване в търговско и сервизно отношение. Може да се каже, че ние се забавихме с 2 години и въпреки цялата криза с галопиращи цени на суровини, материали, труд, енергия и т.н, успяхме в разумен срок да се справим".

 

 



Новият агроцентър на Варекс беше открит с тържествена програма в присъствието на официални лица, земеделци, чуждестранни бизнес партньори и журналисти. Те имаха възможност да видят дефиле от трактори, комбайни и инвентар в базата, която е на площ от близо 1000 кв.м.
 

 

Диян Пенев, Регионален мениджър на Варекс ООД за Добрич: „Днес откриваме нашата нова база, която е изключително добре проектирана. Тя комбинира огромен шоурум, както и търговска площ, голям сервиз, оборудван с последна дума на техниката, за да можем да отговорим на всички изисквания на клиентите. В момента екипът в Добрич е от 10 души, като тенденцията е той да се увеличи с 30%. Земеделските производители могат да разчитат на нас - от самата продажба, експлоатация, поддръжка и всичко, което им е необходимо. Ние имаме едно мото: При нас бизнесът с даден клиент започва след продажбата - не преди нея!

 

Висока оценка за инвестицията даде Пол Даудезуел, Регионален мениджър продажби Massey Ferguson за Западна Европа, който подчерта, че Варекс са напълно отдадени на клиентите си и гарантират отлично следпродажбено обслужване и адекватно предлагане на продуктите.

 


По време на откриването се разигра томбола, на която беше подарен чисто нов 7-редов култиватор KURT с торовнасяне, а победителят – инженер на фирма „Рамина“, от с. Хитово, получи наградата лично от собственика и председател на Съвета на директорите на турската компания Кемал Курт.
 


След трудните 2020-2021 г. при доставките на земеделска техника и резервни части, от Варекс, са оптимисти през последните месеци. 

 

„Това, което наблюдаваме е, че в последно време започва едно нормализиране на доставките на машини. Разбира се, все още ние, както и останалите колеги на пазара, страдаме от постоянно увеличаващите се цени на техниката. Там, разбира се, правим всичко възможно, за да можем да обезпечим техника на разумни цени за нашите клиенти“, посочи Иван Масларов.


Откриването на новата база в Добрич завърши със светлинно шоу, при което бяха представени иновативните трактори Massey Ferguson. В първите дни след официалното откриване повечето от тези машини вече ще бъдат предадени на новите си собственици. 
 

 

Новият търговско-сервизен център на фирма Варекс в град Добрич се намира на ул. „Варненски път“ №15.