Варекс ООД показа нови модели плугове Goizin на изложението БАТА Агро 2010

Варекс ООД показа нови модели плугове Goizin на изложението БАТА Агро 2010

Нови и вече познати в България селскостопански машини за професионалните земеделци представи фирма Варекс ООД по време на БАТА Агро 2010.

Сред новите технологии бяха двата нови плуга Orion и Megaprestige  на френския производител Goizin. Полунавесният плуг Orion може да се агрегатира с трактор с мощност над 280 к.с., като в случая това беше гумено-верижен Challenger MT 765 с мощност 320 к.с., а навесният Megaprestige с 5+1 корпуса е подходящ за работа с голям колесен трактор.

„Разширяването на гамата от предлагани продукти Goizin ще продължи и занапред и перспективите за това са добри”, коментира пред Трактор.БГ търговският директор на Варекс Филип Лазаров. Припомняме, че партньорството между френския производител Goizin и Варекс стартира преди Добричикия панаир през 2009 год.

Изключително богата гама от продукти Challenger показа още Варекс на изложението. Фирмата представи почти пълната гама машини на американския производител, които предлага на българския пазар. От гумено-верижните трактори Challenger бяха представени на щанда на Варекс, както и чрез тест драйв Challenger МТ 865 CS, 510 к.с., Challenger MT 845 C, 430 к.с., както и тракторът с мощност 320 к.с. от седма серия MT 765 C.

Един от акцентите, който фирмата постави при представянето си на БАТА Агро бяха комбайните Challenger. Преди старта на жътвената кампания фирмата показа на земеделците четири комбайна Challenger – с мощности 245 к.с., 330 к.с., 380 к.с. и 450 к.с.

От продуктите на Challenger на БАТА Агро беше представена и самоходната пръскачка RoGator  1286 C с вместимост на бункера за разтвора 4800 литра. Тя може да бъде адаптирана и за торене с гранулиран тор. Размахът на крилата е 30,5 метра и разполга с голямо разнообразие на разпръскващите дюзи. Машината е подходяща за стопанства с размер над 10 хил. дка.

„През последните две години Варекс доказа, че може да бъде един от големите играчи на пазара на селскостопанска техника”, коментира Филип Лазаров и допълни, че амбицията на фирмата е през следващите години да успее да заеме сериозен пазарен дял на българския пазар на селскостопанска техника.

На 10 юни фирма Варекс ще открие официално новия си търговски и сервизен център на магистрала Тракия до Пловдив, където се очакват още новости и изненади за настоящите и бъдещите клиенти.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Tрактор.БГ е задължително!