Варекс представи невероятни премиерни модели земеделска техника на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)

Варекс представи невероятни премиерни модели земеделска техника на БАТА АГРО Есен 2016 (ВИДЕО)
Фирма Варекс, като единствен вносител на марките Massey Ferguson, Challenger и Laverda, представи новостите в земеделската техника на щанда си на БАТА Агро Есен 2016.
 
 
На изложението беше показан премиерният модел Massey Ferguson 4708. Той e универсалeн трактор и e подходящ за всички ежедневни задачи във фермите. Под добрата визия на машината стоят и последните технологии при земеделската техника. Оборудван е с двигател TIER IV FINAL, който отговаря на европейските изисквания за отделянето на вредни емисии. Тракторът е с 3.3-литров, 3-цилиндров двигател AGCO POWER, с мощност 85 к.с. и се предлага с нова безстепенна 12х12 скоростна кутия.
 
 
“На есенното издание на панаира Бата Агро, щандът на Варекс е с пълната гама трактори от марката Massey Ferguson и Challenger .Тази година това, което представяме като новост, нещо което не е много лесно да бъде осигурено за показване на изложение, което се организира 2 пъти в годината, е модел 4708, така наречената глобална серия на Massey Ferguson , която е предназначена за продажба в цял свят, във всички държави и е с универсални характеристики за работа. Един модел, който ще бъде лансиран по-активно в последното тримесечие на настоящата година. Иначе пълната гама включва модел 3640, това е продукт който се произвежда във фабриката на Massey Ferguson в Ровиго, Италия. Продължаваме с въпросната 4708, следващия представител е 5613, 7726 и 8737, все машини, които са доказали качествата си на пазара в България през последната една година”, разказа Филип Лазаров, Търговски директор Варекс ООД.
 
 
 
Изключително впечатление направиха и новите модели комбайни с марката Massey Ferguson. Ивайло Божинов, Продуктов мениджър комбайни във Варекс ООД ги представи:
 
“Зад мен ще видите комбайн MF 7382 Autolevel, който е уникален за българския пазар, тъй като е с автоматична система за нивелиране при работа под наклонени терени. Компенсацията на наклона е до 12%, като комбайнът може също да работи под напречен наклон.”
 
Отличителното при този комбайн е, че е оборудван със система 4x4 за задвижване на задната ос и с бункера от 10 500л. Изложеният модел MF 7382 е сламотръсна машина с двигател 404 к.с и три компонентна вършачна система за по-добро овършаване и сепариране на зърното. Всичко това гарантира висока производителност.
 
“Това което е уникално за българския пазар е изложено в изложбената площ  - комбайнът Delta на Massey Ferguson, модел  9380, който е с двойна роторна технология за овършаване. Той е оборудван със специална система на вентилатора, като е един от най-високо производителните комбайни на българския пазар и в света”, каза Ивайло Божинов, Продуктов мениджър комбайни във Варекс ООД.
 
 
Заедно с новостите при тракторите и комбайните на щанда на фирма Варекс бяха показани продуктите на турския производител KURT, които от съвсем скоро са част от портфолиото на компанията.
 
 
“Марката Kurt е особено популярна на българския пазар, като машините са известни със съотношението цена-качество, със своята здравина, много се харесват от зърнопроизводителите и са в голяма помощ на тяхната дейност. В момента на Бата Агро представяме трите най-популярни модела на KURT, а именно сеялка за есенници, сеялка за пролетници и окопен култиватор. Сеялката за есенници бива от 3, 3.5 и 4 метра с и без торовнасяне. Сеялката за пролетници е  4, 6 или 8 редова, като ние сме показали 6 редовия модел с торовнасяне, също така моделите биват и без торовнасяне. Най-отзад е култиваторът за окопни култури - 7 редов с торовнасяне. Този модел може да бъде както 5 редов така 9, 11, 13 редов със и без торовнасяне”, разказа Явор Хранов, продуктов мениджър KURT във Варекс ООД.
 
 
На щанда на Варекс по време на изложението БАТА АГРО Есен 2016 беше изложена и пълна гама на земеделска техника GALUCHO. Тодор Димитров, продуктов специалист Galucho обясни повече. 
 
“Участваме на Бата Агро в подобен вид за първи път. Благодарение на нашите любезни домакини от Варекс сме разположили машини Galucho на над 300 кв.м. 9 машини предимно почвообработващи, които покриват доста голям диапазон и са предназначени за почти всички видове фермери в България.”
 
 
GALUCHO GXT 60 се представи за първи път на българския пазар. Това е  почвообработваща машина от нов тип с независими дискове. Предимството на тази машина е, че  е с независимото окачване на диска и позволява промяната на ъгъла на атака. 
 
 
“Предлагаме също така и по-дребен инвентар като шредери, копачи на ями, също така новата генерация плугове на Galucho, преди 10 минути беше продаден един такъв плуг. В дъното на щанда виждате също така и ремарке за течна тор, това също е нещо ново от гамата на Galucho, което се показва за първи път.”
 
Допълнителна информация за всички продукти на фирма Варекс можете да получите на телефон 02 /930 99 70 или в интернет на адрес www.varex.bg

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!