Иновативна сеитба с Lemken, New Holland и FJ Dynamics от Анимекс

  • 171
  • 0
  • Новини
Иновативна сеитба с Lemken, New Holland и FJ Dynamics от Анимекс

Доказан трактор, иновативна сеялка и прецизен автопилот - така накратко може да се обобщи полевата демонстрация, която направи Анимекс в сътрудничество с Lemken България.
 

Край Добрич беше демонстрирана прецизна сеитба на царевица с трактор New Holland T6 180, сеялка Lemken Azurit 9 и автопилот FJ Dynamics с RTK станция, гарантираща точност на водене с отклонение до 2,5 см.  

 
Тракторът New Holland T6 180 с макс.мощност 180 к.с. и номинална мощност 145 к.с. е машина от среден клас с 6-цилиндров двигател. Произвежда се от много години и е доказан с изключително надеждната си Semi Powershift трансмисия с 16 предни и 16 задни предавки и двигател – 6 728 куб.метра. 
 

Тракторът е окомплектован с 6-редова сеялка за пролетни култури Lemken Azurit 9, подготвена за торовнасяне. Тя е най-новото попълнение в портфолиото на Lemken. Иновативното при нея е шахматното изсяване на семената - Delta Row. При този вид засяване на семената в триъгълник се получава по-голяма хранителна площ за всяко растение. Сеялката работи под високо налягане и е с електрическо задвижване на сеитбените апарати. Работната скорост е между 12 - 17 км. Разполага с Auto Section Control, при който автоматично се затварят секции, за да се избегне презастъпване.

 

Важна особеност на сеялката Lemken Azurit 9 е, че с нея може да се прави релсова сеитба. При включване на тази функция, сеялката автоматично изключва редове, за да остане повече място за последващо влизане на машини с по-широки гуми като пръскачки и торачки.

 

Тракторът New Holland T6 180 е базово оборудван с автопилот FJ Dynamics с точност на водене до 2,5 см, използвайки RTK базова станция или включен 4G модем. Дисплеят е 10,1 инча. Използването на собствена базова RTK станция, гарантира доживотен абсолютно безплатен корегиращ сигнал с точност 1.0 – 2,5 см. Базовата станция работи в радиус до 15 км, а към нея могат да се прикачат за управление до 200 машини. Отлична е за големи стопанства и за стопанства на различни производители, които са в едно землище и могат да я използват съвместно.
 

В случай, че се работи с мобилна, а не с базова станция, се използва 4G модем. Чрез обикновена карта за пренос на данни и заплащане на конкурентна годишна или месечна абонаментна такса, се получава корегиращия сигнал.
 

Чрез използването на автопилот системата FJ Dynamics операторът на машината е изцяло съсредоточен върху процесите на сеитба, пръскане, окопаване.
 

FJ Dynamics  може да се монтира на всяка самоходна техника - трактори, комбайни, самоходни пръскачки и т.н.
 

За допълнителна информация: Анимекс - www.animex.bg